Експертите на РИОСВ-Русе подадоха сигнал до Окръжна прокуратура Силистра във

...
</TD
>Експертите на РИОСВ-Русе подадоха сигнал до Окръжна прокуратура Силистра във
Коментари Харесай

Екоинспекцията в Русе сигнализира прокуратурата за строежа на фотоволтаична централа

Експертите на РИОСВ-Русе подадоха сигнал до Окръжна прокуратура Силистра по отношение на осъществени действия по създаване на фотоволтаична централа в терена на  блатото при с. Пожарево, община Тутракан.

Инвестиционното желание е подадено от сдружение в екоинспекцията месец, откакто на терен са открити подготвителни действия, свързани с изсичането на компактно ситуирани дървета, най-вече от типа бяла върба (Salix alba). Внесената от вложителя документи се отнася единствено до част от терените и не дава цялостната информация за построяването на обекта.

При поредна изключителна инспекция е открито, че осъществените дейности  попречват прекосяването на води от река Дунав към блатото и назад, което се отразява неподходящо на водния режим на водното тяло и основава риск от наводнения. Заявеното капиталовото предложение не попада в зоните BG0000237 " Остров Пожарево “  по Директивата за птиците и BG0000530 " Пожарево-Гарван  по Директивата за хабитатите “ от НАТУРА 2000, само че терените с осъществените подготвителни дейности  попадат в тях.

Окръжна прокуратура Силистра е упълномощила следствие на случая, като след приключването му ще се подхващат нужните дейности.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР