Екипи от състава на секторите Пътна полиция“ и Специализирани полицейски

...
</TD
>Екипи от състава на секторите Пътна полиция“ и Специализирани полицейски
Коментари Харесай

Участници в организирани гонки видяха приближаващи униформени, МВР остана с пръст в устата

Екипи от състава на секторите " Пътна полиция “ и " Специализирани полицейски сили “, както и от Първо и Пето районни ръководства осъществиха поредна спецакция за застраховане на пътната сигурност и попречване на съществени нарушавания от страна на водачи на моторни транспортни средства в Пловдив.

За времето от 21 ч. в събота до 1 ч. в неделя контролът обхванал съществени булеварди и основни кръстовища в града, за които е постъпвала информация за нерегламентирани автомобилни надпревари или разстройства на нощната тишина от мотористи.

В рамките на полицейските дейности са тествани 89 автомобила, 5 мотоциклета и 112 лица. За установени нередности по Закона за придвижване по пътищата са формирани 8 акта и 15 санкции с фиш. Връчени са и 5 електронни фиша.

Документираните нарушавания са били свързани с непозволена приложимост на мобилен телефон по време на придвижване, неизползване на защитен колан, липса на предпазна система за транспорт на дете, непреминат годишен механически обзор. Една от административните наказания е била и за лидер на мотоциклет с погрешно сложена регистрационна табела.

Сред резултатите от акцията са и четири незабавни инспекции, подхванати от чиновниците по сигнали от тел. 112 за вероятно образуване на гонки с моторни транспортни средства.

Автопатрули са били ориентирани към паркинг на комерсиална верига в квартал " Тракия “ и на три избрани места на пътя Пловдив – Асеновград, където са забелязали скупчване на повече хора, коли и мотоциклети. При типа на униформените обаче групите са се разотишли, а нарушавания на публичния ред не са били открити.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР