Две проектни предложения на Община Русе бяха одобрени за финансиране

...
</TD
>Две проектни предложения на Община Русе бяха одобрени за финансиране
Коментари Харесай

Детска градина и училище в Русе ще се модернизират по Плана за възстановяване

Две планови оферти на Община Русе бяха утвърдени за финансиране по процедура " Модернизация на просветителна среда “ на Плана за възобновяване и резистентност, оповестиха от общината.

Малко над 4,2 млн. лева ще бъдат вложени за използването на ограничения за енергийна успеваемост и налична среда в ОУ " Отец Паисий “ Русе и ДГ " Слънце “.

Проектът в учебното заведение включва главен ремонт на шестте здания, в т.ч топлоизолация на стени и покрив, замяна на дограма, енергоспестяващи ограничения за отопление и осветяване, и създаване на налична архитектурна среда. За децата ще се построи и Център за естествени науки, проучвания и нововъведения, който ще обезпечи приятна среда, стимулираща любознателността им.

Планираните действия в ДГ " Слънце “ са за ремонт на централната постройка, в която се образоват 128 деца в пет възрастови групи и занимални. Както и в учебното заведение, тук също ще се внедрят нужните ограничения за повишение на енергийна успеваемост и в допълнение ще се построи фотоволтаична централа за лични потребности с инсталационна мощ 50,00 kWp и система за енергиен мониторинг. Подобрен ще бъде и достъпът на лица с увреждания до постройката и вътре в нея.

В идващите седмици следва сключването на договорите за финансиране.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР