Двама пловдивчани бедстват на улицата, разбра Plovdiv24.bg. Във фейсбук групата

...
</TD
>Двама пловдивчани бедстват на улицата, разбра Plovdiv24.bg. Във фейсбук групата
Коментари Харесай

Мъж и жена бедстват на улицата в Пловдив

Двама пловдивчани бедстват на улицата, разбра Plovdiv24.bg . Във фейсбук групата “Забелязано в Пловдив " е оповестена фотография, на която се вижда, че те лежат на ъгъл под тераса в регион “Централен ". 

“Зов за помощ!!!! Двама възрастни - мъж и жена, бездомници спят под една тераса. Единственото, с което мога сега да им оказа помощ е топла храна. Снимала съм ги, само че без лицата им. Единият -  дамата е на сушина, а мъжът е в края и завивката му е мокра. Ако някой желае да знае къде се намират тъкмо, да ми написа, ще кажа блока. Кварталът е “Мараша ". Мъжът е обичай, идва кола за спешна помощ, взеха го и го върнаха, споделили “натъртени ребра ". В понеделник ще звъня на обществените. ", написа дамата във фейсбук групата.

Тя споделя, че им носи топла храна, ще им даде и чисти и сухи облекла и завивки.

“Често такива хора разчитат на подаяния от сърцати хора, нормално попийват съществено, не питайте къде облекчават потребности и отхвърлят настаняване. Пропищели съседи доста, нека не е подобен казусът. ", написа пловдивчанка.

“Каквито и да са би трябвало да има институции, където да им оказват помощ. Дали ще е краткотрайно настаняване, рехабилитация, лекуване няма значение. Такава панорама в 21 век е неприемлива. ", споделя друга.

Според трета: “Не съм съгласна, тъй като има такива, които ги настаняват стотици пъти и бягат оттова, карат се с хората, които желаят да им оказват помощ и така нататък всеки самичък си прави изборите в живота, дали да пие или не, дали да работи или не, дали да се развива или не. Не можем да оказваме помощ на тези, които не желаят и отхвърлят помощ. "

Все отново коментиращите поучават дамата да се свърже с център за краткотрайно настаняване: “В център за краткотрайно настаняване и всевъзможни сходни, в случай че те самите нямат предпочитание да бъдат настанени, нищо не може да извършите. Поговорете с тях, дали имат предпочитание да ви спомагат. Евентуално да разберете за какво са на открито? Алкохол, заеми - арбитър реализатор, неприятно стичане на живота /така ще може да се търси съответна съответна помощ било то работа, квартира и т.н./
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР