До дни в Областна администрация – Русе ще започне приемът

...
</TD
>До дни в Областна администрация – Русе ще започне приемът
Коментари Харесай

Започва прием на документи за обезщетение за имотите, отчуждени заради АМ Русе-Велико Търново 

До дни в Областна администрация – Русе ще стартира приемът на документи за погашение на парично обезщетение за парцелите, отчуждени за създаване на автомагистралата " Русе – Велико Търново “, това съобщи регионалният шеф Данаил Ковачев при среща с кмета на Община Ценово доктор Петър Петров. Финансирането на процедурата по отчуждаване на парцелите и частите от парцелите – частна благосъстоятелност се обезпечава от Агенция " Пътна инфраструктура “. Документите ще могат да се подават в Центъра за административно обслужване на институцията, намиращ се на пл. " Свобода “ 6 или по пощата посредством лицензиран пощенски оператор. След това комисия от специалисти на Областната администрация ще преглежда подадените претенции, като ще се прави цялостна оценка на приложените документи. При потвърден юридически интерес и съществуване на всички нужни документи ще се премине към погашение на сумите, избрани в Решение № 434 от 2023 година на Министерски съвет. Парите ще бъдат превеждани по банков път.

Скоро на уеб страницата на Областната администрация ще бъде разгласен и нужния комплект от документи.

По време на срещата, в която взе участие и заместител регионалният шеф на Русе Георги Георгиев, стана ясно, че по данни на Министерството на районното развиване и благоустройството градежът на автомагистралата би трябвало да стартира през октомври или ноември тази година. Припомняме, че автомагистралата е разграничена на три лота. Обществената поръчка за първите два лота, които обгръщат сектора от Русе до Бяла и обхода на Бяла с обща дължина от 76 км бе стартирана още през 2020 година, само че реализатори бяха определени едвам през 2022 година Тази година се чака да започва и социална поръчка за строителството на последния трети лот от автомагистралата – сред Бяла и Велико Търново, който е с приблизителна дължина от 57 километра.

Припомняме, че с Решение № 660 на Министерския съвет от 2022 година Обект " Автомагистрала " Русе – Велико Търново “ е разгласен за народен по смисъла на § 1 от Допълнителните разпореждания на ЗДС и за обект с национално значение по смисъла на § 5, т. 62 от Допълнителните разпореждания на Закона за устройство на територията.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР