Днес в Русе се проведе еднодневна работна среща между кметовете

...
</TD
>Днес в Русе се проведе еднодневна работна среща между кметовете
Коментари Харесай

Пенчо Милков към кметове от Североизточна България: След като години наред бяхме поставяни на заден план, общините ни имат потенциал да бъдат двигател за икономиката

Днес в Русе се организира еднодневна работна среща сред кметовете на общините Русе, Варна, Шумен, Разград, Силистра и Търговище. Събитието е по самодейност на кмета и цели извеждането на напред във времето на развиването на Североизточна България на национално равнище, оповестиха от Общината.

" Северът е основен за развиването на България. Нашите общини имат извънреден капацитет за развиване, както и да бъдат мотори за стопанската система на страната, откакто години наред бяхме поставяни на назад във времето.

Днес е значим ден, в който сядаме дружно на една маса, с цел да формулираме своите цели и да се обединим към тях. Вярвам, че единни имаме огромната опция сполучливо да задвижим нашето европейско развиване.

Община Русе поредно работи за възстановяване качеството на услугите и средата на живот. Много от нововъведенията при нас са с помощта на сполучливо осъществени европейски планове. Убеден съм, че в случай че дружно и интегрирано потърсим благоприятни условия за кандидатстване и през идващия програмен интервал, бихме имали още по-голям триумф за целия район.

Виждаме, че проблемите на една община в действителност се оказват проблеми на всички. Затова основната дума в работата ни би трябвало да е обединяване. Така можем да изведем на напред във времето въпросите на Севера пред страната и да намираме верните решения ", съобщи кметът на община Русе.

В работната среща участваха кметът на Община Варна Благомир Коцев и заместникът му Христо Рафаилов, кметът на Община Шумен проф. Христо Христов, съпроводен от зам.-кмета по " Икономическото развиване " Николай Колев и зам.-кмета по " Здравеопазване и обществени действия " доктор Светослава Хайнова, кметът на Община Разград Добрин Добрев със заместника си с сектор " Хуманитарни действия " Елка Неделчева, кметът на Община Силистра Александър Сабанов със зам.-кмета по " Хуманитарни действия " Стилиян Стойчев и кметът на Община Търговище доктор Дарин Димитров.

По време на диалозите бяха разискван основни въпроси за развиване на всички общини, измежду които създаване на скоростни пътища и автомагистрали, с цел да бъде усъвършенствана свързаността с останалите елементи на България, както и развиването на по-малките обитаеми места в общините.

Екипът на Община Русе и кметът пoказаха на гостите системата за видеонаблюдение в града, която към този момент разполага с 1250 камери, както и новите тролейбуси с съвременна система за броене и таксуване на пасажерите.

Кметовете се договориха за общи дейности пред страната по планове от голяма важност за Североизточна България.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР