Девет училища в Пловдив могат да получат финансиране тази година

...
</TD
>Девет училища в Пловдив могат да получат финансиране тази година
Коментари Харесай

Община Пловдив подаде 9 проекта за модернизация на училища

Девет учебни заведения в Пловдив могат да получат финансиране тази година за модернизиране на образователната си инфраструктура и възобновяване на цялостния образ на постройките по Националния План за възобновяване и резистентност (НПВУ). Община Пловдив към този момент подаде плановите оферти, които са на стойност близо 37 млн. лева, от които близо 33 млн. са от европейски средства, а 4 млн. лева съфинансиране от общинския бюджет.

Предложените учебни заведения са СУ " Св. Патриарх Евтимий “, СУ Пейо Кр. Яворов ", ОУ " Димитър Талев “, ОУ " Яне Сандански “, ОУ " Райна Княгиня “, ОУ " Екзарх Антим I ", ОУ " Елин Пелин ", " Тодор Каблешков “ и НУ " Климент Охридски “.

След утвърждение от Министерството на образованието (МОН) с тези средства учебните заведения ще имат опция да осъществят комплекс от ограничения за енергийна успеваемост, главен ремонт, реорганизация и преустрояване на постройките, както и вложения в съоръжение и обзавеждане на учебните здания, за основаване на съвременна обучителна среда.

Общинските учебни заведения, които са планувани за финансиране тази година, се намират в регионите " Южен “, " Западен “, " Северен “ и " Централен “. Целта е да се продължи дълготрайната политика за възобновяване и разширение обсега на рационализация.

" Добрата учебна среда е значим съставен елемент от образованието. Досега вложенията по оперативните стратегии бяха ориентирани най-вече към енергийната успеваемост. Сега се дава опция да се влага в цялостната рационализация на постройките и да се увеличи като цяло качеството на учебната среда “, разяснява заместник-кметът по обучение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР