Десетки изпочупени плочки на пл. Централен, неработещи фонтани на Главната

...
</TD
>Десетки изпочупени плочки на пл. Централен, неработещи фонтани на Главната
Коментари Харесай

Дяволът е в детайлите или защо вече и с центъра на Пловдив не можем да се хвалим

Десетки изпочупени плочки на пл. " Централен ", неработещи фонтани на Главната пред Община Пловдив, в Цар-Симеоновата градина, включително една от най-големите атракции - Пеещите фонтани, сухите фонтани, дребните фонтани, Езерото с мечката, Деметра, стълбите на Каменица, където дори е жабунясала натрупалата се вода. Не са пуснати и фонтаните пред Епископската базилика на Филипопол.

Всичко това личи с просто око и при най-леката разходка по центъра, която Plovdiv24.bg направи. Вместо община Пловдив да приготви още всичко в края на зимата и в този момент с топлото време хората да се радват на атракциите, то единствените фонтани, които работят са тези до паметника на Гюро Михайлов, освен това две от дюзите не действат.

В момента тече социална поръчка за информирахме. Ремонт се прави и на обичаната атракция на пловдивчани - фонтанът с пеликаните, като той стартира преди Великден и очевидно ще захване и почивните дни през месец май. След зимния сезон, той беше пуснат за към десетина дни и по-късно спрян.

Разхождайки се по центъра на града се вижда, че Община Пловдив не е най-хубав собственик, не се поддържат и не работят обикновени обекти, които преди пловдивчани одобряваха за даденост, само че тяхната липса се вижда.

И до момента в който преди хората споделяха, че Пловдив не е единствено центъра, то към този момент и с центъра не можем да се похвалим.

Хората се възмущават, че е мръсно, изпочупено, хортензиите пред постройката на администрацията са изкоренени, а останалите лалета са към този момент прецъфтяващи.

Plovdiv24.bg насочи въпроси към общинското дружество " Градини и паркове ", с цел да ревизира какви са проектите за засаждане на нови. Отделно попитахме и по отношение на изпочупените плочки на пл. " Централен ", които се намират единствено на няколко метра от постройката на партийния дом, където кабинетът на заместник-кмета по строителство. 

Ние отправихме въпроси към него, с цел да забележим какви дейности по ремонта е подхванала администрацията и чакаме отговорите, с които ще ви срещнем в спомагателен материали.

Припомняме, че и фонтанът на Водната палата също е неработещ, откакто беше демонтиран,.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР