Благотворителна инициатива под надслов ЗаЕдно за Милион усмивки“ организират от

...
</TD
>Благотворителна инициатива под надслов ЗаЕдно за Милион усмивки“ организират от
Коментари Харесай

За първи път в Благоевград! Форум ЗаЕдно за Милион усмивки

Благотворителна самодейност под надпис " ЗаЕдно за Милион усмивки “ провеждат от Дирекция " Социално подкрепяне “ в партньорство с Община Благоевград на 22 март (петък).

В събитието ще се включат деца от приемни фамилии, родители и представители на институции от областите Благоевград, Кюстендил и Перник. Старт на самодейността ще даде кметът Методи Байкушев в 10:00 ч. във фоайето на Общината.

В 10:30 ч. ще стартира Кръгла маса за продан на опит и положителни практики на тематика " Детето и детското развиване при изискванията на приемна грижа “, в която присъединяване ще вземат представители на Министерство на труда и обществената политика /МТСП/, Агенция " Социално подкрепяне “ /АСП/, Държавна организация за протекция на детето /ДАЗД/, Агенция за качеството на обществените услуги /АКСУ/, Национална асоциация за приемна грижа /НАПГ/ и приемни родители от трите области.

Акцент в първата по рода си демонстрация в Благоевград е детското развиване при изискванията на приемна грижа и опазването на околната среда.

Част от събитието е благотворителна галерия на възпитаници от НХГ " Св. св. Кирил и Методий “, която ще бъде подредена пред постройката на Община Благоевград, кулинарен базар на доброволци и възпитаници от ПГТЛП " Гоце Делчев “- Благоевград, която ще бъде изложена във фоайето на Общината и спортни игри пред зала " 22 септември “.

" В самодейността ще вземат присъединяване над 80 деца и техните приемни родители. Всяко дете заслужава да пораства в фамилна среда, по тази причина този конгрес е мотив институциите да се обединим за основаването на ясни правила за обезпечаване на стандарт за родителите в приемна грижа “, съобщи на конференция Александър Балев, шеф на Дирекция " Социално подкрепяне “ - Благоевград.

Той разгласи, че набраните средства от самодейността ще бъдат ориентирани за закупуване на " Шишеяди “, което ще помогне за по-чиста околна среда.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР