32-годишната Петя Аргирова изпитва страх да пресича улица. Това каза

...
</TD
>32-годишната Петя Аргирова изпитва страх да пресича улица. Това каза
Коментари Харесай

Тежка депресия в основата на страшния инцидент на бул. Пещерско шосе

32-годишната Петя Аргирова изпитва боязън да пресича улица. Това сподели младата жена, която пострада тежко откакто беше блъсната на пешеходна пътека на " Пещерско шосе " в Пловдив. Тя е получила няколко фрактури и дълго време е била в болнични, с цел да се възвърне. Обонянието й към момента не се е върнало и й предстоят реконструиращи интервенции за прикриване на белезите от случая, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Петя Аргирова даде показания като очевидец по делото против Мария Димитрова-Карахристева, която е управлявала колата. На 30 юни 2021 година Димитрова карала SUV " Волво " ХС 60 по " Пещерско шосе ", когато видяла минаваща по пешеходна пътека жена. Водачката отклонила колата в платното за насрещно придвижване, без да понижава скоростта, и блъснала Петя Аргирова с автомобила си, тъй като младата жена била " нефилим " и " дяволско изчадие ". Обвинението е за съзнателно причиняване на междинна телесна щета на потърпевшата, довела до разстройство на здравето й. 

" На 30 юни излязох от вкъщи си към 13.00 ч. да посетя баба в болничното заведение. Преди да потегли да прекосявам по пешеходната пътека, се огледах и видях, че наоколо няма коли. Когато стигнах доникъде, чух тон на автомобил, който се движеше с висока скорост и забързах. В началото беше в дясното платно, в идващия момент видях, че завива наляво. Аз бях в насрещното за автомобила придвижване, когато ме удари. След удара не помня нищо. Събудих се в болничното заведение. Бях в полусън. Имах контузия на главата и при втория скенер се оказа, че имам мозъчен кръвоизлив. Челюстта ми беше счупена. Имах фрактура на една тазова кост. Имах фрактура и на носа. Досега нямам подушване. Ходих на психолог, тъй като ме е боязън да прекосявам обикновено " - описа потърпевшата Петя. 

Очевидец на случая съобщи, че случката се е разиграла пред очите му за секунди. " Колата беше вдясно, след това ненадейно зави наляво, дамата изхвърча във въздуха, направи лупинг и падна на тротоара. Колата спря няколко метра след удара. Шофьорката излезе, потегли към пешеходката и стартира да вика нещо, хората се дръпната встрани. Направи ми усещане, че шофьорката не се приближи до пешеходката, от самото начало викаше " - изясни очевидецът Лъчезар Първанов.

Самата Мария Димитрова-Карахристева съобщи, че й причерняло и нищо не виждала. Наклонила главата си към кормилото и по-късно няма спомен за случилото се. Твърди, че се осъзнала чак когато видяла момичето на земята. 

В показанията си сподели, че след гибелта на татко й през 2016 година е изпаднала в тежка меланхолия и посещавала психиатър и психолог за стабилизиране на положението. Изпитвала тревога, не можела да спи, сънувала плашещи неща. Изписали й медикаменти, които приемала към шест-осем месеца. След известно време проблемите изчезнали и директно преди случая е била добре. След това още веднъж отишла при психиатър.

Заради неналичието на мемоари към злополуката бяха прочетени част от показанията на Димитрова от досъдебното произвеждане. В тях тя споделя: " Движех се с към 50 км/час по " Пещерско шосе " в посока клиника " Селена ". Изведнъж получих паник офанзива, причерня ми, падна ми шалтерът. Мислех, че пред мен има нефилим, блъснах това черно нещо, след това стопирах в бордюра. Излязох и започнах да крещя на хората, че това е нефилим, да не го пипат, тъй като е сатанинско изчадие. В един миг осъзнах че има блъснато момиче, лицето му в кръв ". 

Дъщерята на Димитрова - Миглена, удостовери, че майка й е имала душевен проблеми преди години и се е лекувала. Била изпаднала в тежка меланхолия, не спяла, привиждали й се някакви неща. Дъщерята има неясен спомен, че тогава й сложили диагноза шизофрения, само че посочи, че не е изцяло сигурна. Около месец преди случая Миглена забелязала смяна в държанието на майка си, била по-разсеяна, по-затворена, още веднъж не спяла. След злополуката възобновила лекуването си при нов психиатър. 

За идващото съвещание на 19 октомври от 10.15 ч. съдът прикани психиатъра доктор Никола Марков. По гледище на отбраната на подсъдимата на разпита ще участват и движимостите лица Райна Димитрова и Александра Димова, също психиатри, които не участваха на правосъдното съвещание през днешния ден, макар че трябваше да потвърдят заключението си в съдебно-психиатричната експертиза на Димитрова. Предстои да бъдат разпитани и други очевидци.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР