28-то издание на международното изложение Природа. Лов. Риболов и атрактивната

...
</TD
>28-то издание на международното изложение Природа. Лов. Риболов и атрактивната
Коментари Харесай

150 компании от 21 държави идват в Пловдив за голямо изложение в Панаира

28-то издание на интернационалното ревю " Природа. Лов. Риболов " и атрактивната галерия " Цветна пролет " се откриват през днешния ден в Международен панаир - Пловдив. Официалното разкриване ще направи тъкмо в 12,00 часа министърът на земеделието и храните, предава Plovdiv24.bg .

В рамките на " Природа, Лов. Риболов " ще се показа активността на горските стопанства, институциите и сдруженията, свързани с горското стопанство, рибарството и опазването на околната среда. По случай Седмицата на гората на следващия ден ще бъдат наградени лесовъди от Пловдивски район. 

В ревюто се показват над 150 компании от 21 страни, отбеляза главният  шеф на Панаира доц. доктор Иван Соколов. 

Участието на Съюза на ловците и рибарите е отдадено на 140 години от слагането на началото на проведено ловно придвижване в България, което се е случило във Велико Търново. 

Популацията на животни у нас бележи постоянен растеж, уточни заместник-директорът на Изпълнителната организация по горите Росен Райчев. В страната има над 38 000 екземпляра доблестен елен и 12 000 - елен лопатар. АЧС внезапно понижи популацията на дива свиня, само че към този момент гладко се възстановява и е регистриран растеж от 7%. 

При трофеите също има положителни резултати, като единствено при благородния елен са присъдени 68 златни медала. Приходите от проведен ловджийски туризъм са към 5 милиона лв.. 

Миналата година ИАРА е направила 15 381 инспекции, от които 609 взаимно с Министерство на вътрешните работи, обяви Сергей Костадинов, основен секретар на организацията. Конфискувани са 708 уреди на бракониери, над 5 тона конфискувана риба е дарена на обществени домове, а над 8 тона жива риба е върната назад във водоемите. 

Чрез въвеждането на електронно позволение за лов страната прави вероятното да понижи нарушаванията на Закона за лова, означи Стоян Тошев, изпълнителен шеф на ИАД. 

Идеята за прекосяването на държавните ловни стопанства в частни ръце е въпрос на политическо решение. Другият вид е предприятията да се обособят в обособена държавна организация. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР