Тбилиси. Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който заяви, че

...
Тбилиси. Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който заяви, че
Коментари Харесай

ТАСС: В Грузия арестуваха Михаил Саакашвили

Тбилиси. Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който съобщи, че се намира в Батуми, е бил арестуван. Това разгласи министър председателят на републиката Иракли Гарибашвили на брифинг, представен от TACC .

" Искам да осведомявам обществото ни, че третият президент на Грузия, търсеният Михаил Саакашвили, е арестуван ", сподели Гарибашвили.

Според премиера той е доведен в съответна наказателна институция. Гарибашвили означи, че правоприлагащите органи са разполагали с информация за придвижването му в Украйна и процесът е бил под цялостен надзор. Премиерът благодари на министъра на вътрешните работи Вахтанг Гомелаури и ръководителя на Службата за държавна сигурност на Грузия за свършената работа.

Бившият президент написа на страницата си във “Фейсбук ” в петък, че се е върнал в родината си осем години след напускането й. По -късно Саакашвили разгласява видео, в което твърди, че е в Батуми. Грузинските управляващи неведнъж са заявявали, че някогашният водач ще бъде неотложно задържан незабавно щом дойде в страната.

Саакашвили беше президент на Грузия от януари 2004 година до ноември 2013 година, когато напусна страната няколко дни преди приключването на мандата му. След това против него бяха формирани четири наказателни каузи, по две от които към този момент са постановени присъди. През януари 2018 година Градският съд в Тбилиси осъди задочно Саакашвили на три години затвор за убийството на Сандро Гиргвлиани през 2006 година, чиновник на Обединената банка на Грузия. През юни същата година съдът го осъди на шест години затвор по делото за побоя през 2005 година на депутата Валери Гелашвили

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР