Тбилиси. Бившият капитан на националния отбор на Грузия по футбол,

...
Тбилиси. Бившият капитан на националния отбор на Грузия по футбол,
Коментари Харесай

ТАСС: Бившият футболист Каха Каладзе, подкрепян от управляващата партия „Грузинска мечта“, води на кметските избори в столицата Тбилиси

Тбилиси. Бившият капитан на националния тим на Грузия по футбол, претендент от ръководещата партия „ Грузинска фантазия “, Каха Каладзе е получил 51,11% от гласовете на гласоподавателите на извършените на 21 октомври избори за кмет на Тбилиси, предава ТАСС , като се базира на данни от Централната изборна комисия (ЦИК) на Грузия.
На второ място, според данните на ЦИК, е самостоятелният претендент Алеко Елисашвили, получил 17,46% от гласовете. На трето място е претендентът от партията „ Единно национално придвижване “ Заал Удумашвили, събрал 16,51% от вота.
На локалните избори в Грузия претендентите би трябвало да съберат повече от 50% от гласовете в своя изгода, с цел да победят. В противоположен случай се организира втори тур, в който взимат присъединяване претендентите заели първо и второ място на първия тур.
Населението на Тбилиси е 1,2 млн. души. На предходните избори, извършени на 15 юни 2014 година, за кмет на града е определен претендентът от „ Грузинска фантазия “ Давид Нармания.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР