tbi bank обяви днес, че прави еврото по-достъпно за българите

...
tbi bank обяви днес, че прави еврото по-достъпно за българите
Коментари Харесай

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

tbi bank разгласи през днешния ден, че прави еврото по-достъпно за българите като става първата банка, която се отхвърля да печели от курс купува/продава при продан на лв. в евро и вместо това предлага формалния курс на Българска народна банка - към 9 месеца преди плануваното приемане на еврото. Клиентите на банката могат да се възползват от тази услуга в tbi bank app, изцяло цифрово във всяка част от деня.

Ако до в този момент за всеки 1 000 лева обменени в евро българите губят по към 6 лева от обменния курс, в този момент с tbi те ще могат да спестят този разход. Гледайки по-голямата картина, съгласно скорошни данни, България губи към 500 милиона лв. годишно от превалутиране.

Решението на банката се базира на мощната ѝ религия в готовността на България да се причисли към Еврозоната и предпочитание да поддържа българите в преходния интервал. Поради тази причина, като част от визията си за всекидневно банкиране без такси, tbi bank отстрани още един разход, осигурявайки още повече добавена стойност и улеснение на клиентите си.
 Снимка 661638
Източник:

" Знаем, че тематиката за присъединението към Еврозоната провокира редица полемики, както и терзания у българите. Поради тази причина желаеме да им дадем успокоение като предоставим най-справедливото предложение за обмяна на техните пари и да им позволим да се възползват от преимуществата на еврото от в този момент без спомагателни разноски ", показа Лукас Турса, изпълнителен шеф в tbi bank.

Заедно с опцията за обмяна на лв. в евро по фиксинга на Българска народна банка, пакетът от услуги за всекидневно банкиране на tbi bank обезпечава и доста спомагателни преимущества като разплащателна сметка без месечна такса, безвъзмездни незабавни преводи в лв. и евро, комунални плащания без такса, опция за делене на заплащанията на покупки на части без рента, както и едни от най-хубавите лихви по депозити (достигащи до 3,2%).

Според данни от петте най-големи банки в България към 18.04.2024 година

Според обществено споделени данни от Асен Василев, някогашен министър на финансите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР