Тази зима яко ще се мръзне. Брюксел отсега ни подготвя

...
Тази зима яко ще се мръзне. Брюксел отсега ни подготвя
Коментари Харесай

Зимата яко ще се мръзне. Брюксел намалява градусите в сградите

Тази зима крепко ще се мръзне. Брюксел занапред ни приготвя за мраз в постройките поради неналичието на съветски газ.

Не повече от 19 градуса да бъде температурата в публичните здания през идната зима. Това е една от ограниченията, които Европейската комисия предлага в спешен енергиен проект, който следва да бъде показан идната седмица в Брюксел, съобщи Българска национална телевизия.

Еврокомисията предлага фрапантно понижаване на потреблението там, където това е допустимо. Домакинствата не могат да бъдат обвързване, само че ще бъдат приканени да понижат доста температурата.

Брюксел се надяваше европейските газови складове да бъдат запълнени до 80 % при започване на отоплителния сезон. Ако Русия не възвърне подаването на газ по " Северен поток " 1, което сега е спряно за поддръжка, при започване на зимата европейските газови складове ще бъдат запълнени на не повече от 65-71 %, сочат прогнозите.

Затова от страните ще се чака да изготвят спешни проекти за потребителите и производствата, които предпочитано ще се нуждаят от помощ при положение на рецесия. Страните-членки, които имат по-големи газови находища, ще би трябвало да оказват помощ на съседите си, в случай че се наложи.

" Според в този момент настоящите правила за сигурността на европейските доставки, всички държави-членки са задължени да работят солидарно. Те са длъжни да оказват помощ на съседите си при положение на потребност. В този сериозен миг солидарността сред държавите-членки е от извънредно значение. Работейки дружно, можем да осигурим сигурност на енергийните доставки в Европейски Съюз. Едностранни дейности от страна на страните единствено ще влошат обстановката ", съобщи Тим МакПи - представител на Европейска комисия.

Унгария беше първата, която предприе едностранни дейности, обявявайки изключително енергийно състояние със възбрана на износа, без да предизвести Брюксел.

" С тези ограничения ще сме в положение да осигурим задоволително сила през зимата и да поддържаме тавана на сметките за битови услуги. Целта на изключителното енергийно състояние е да се подготвим за идните енергийни провокации ", разяснява Гергели Гуляш - шеф на кабинета на Виктор Орбан.

Брюксел през днешния ден даде Будапеща на Съда на европейския съюз поради друга дискриминационна мярка в региона на енергетиката - решението да дава отстъпки в цените на горивото на бензиностанциите единствено на колите с унгарска регистрация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР