Тази вечер във Варна ще гледаме Риголето на Джузепе Верди,

...
Тази вечер във Варна ще гледаме Риголето на Джузепе Верди,
Коментари Харесай

Днес във Варна гледаме операта Риголето

Тази вечер във Варна ще гледаме " Риголето " на Джузепе Верди, припомня Moreto.net.

Диригент на постановката е Борислав Иванов, режисьор - Кузман Попов. Представлението ще стартира в 19 часа, на сцената на Държавна опера - Варна.

В функциите ще забележим Александър Крунев като Риголето, Валерий Георгиев като Херцога на Мантуа и Мария Павлова като Джилда. На сцената ще излязат още: Евгений Станимиров, Силвия Ангелова, Даниела Рабчева, Гео Чобанов, Илко Захариев, Христо Ганевски, Людмил Петров, Благовеста Статева, Красимира Митева, Петър Петров.

Операта провокира необятен публичен онзвук с острата си обществена рецензия и антимонархическите хрумвания. В историческата творба, с разгърнати всеобщи подиуми и многочислени детайлности от живота и бита в двора на френския крал Франциск І, Верди е притеглен на първо място от психическата драма на героите. Ето за какво и сюжетът на операта придобива по-камерно звучене с акцент върху персоналните взаимоотношения на героите. Динамичният, театрално признателен сюжет дава опция с цялостна мощ да се изяви трагичното дарование на Верди.

С тази режисура стартира и 20-ят Коледен музикален фестивал на Варненската опера, която включва до 21 декември симфонични концерти, мюзикъли, оперни представления и две балетни министър председатели - на " Спящата хубавица " и на " Петя и вълкът ". /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР