Тази вечер ще ви кажа каква Стара Загора виждаме ние

...
Тази вечер ще ви кажа каква Стара Загора виждаме ние
Коментари Харесай

Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Продължаваме да работим заедно за един по-добър град

Тази вечер ще ви кажа каква Стара Загора виждаме ние – аз и моят екип, съвременна, с развита инфраструктура, с благоприятни условия за правене на бизнес. Град – прелъстителен за вложители. В същото време - сигурен, подобен, в който да отглеждаш дете, да се развиваш, да живееш умерено. Виждам Стара Загора – отдадена на обучение, тъй като единствено по този начин младежите на града ни ще имат вероятности. Виждам богатата просвета – опера, музеи, театри, археология и съвременни фестивали и празници. Възможности за спорт и добре прекарано свободно време. Какво му би трябвало на един младеж – работа, развиване и развлечения в града, в който живее и обича, а за възрастните да има паркове за разходка и почивка, добър градски превоз и обществени услуги. Така стартира представянето на Програмата си за ръководство за мандат 2019-2023 година, претендентът на ГЕРБ за трети кметски мандат Живко Тодоров.

Той показа основните си цели в общинската спортна зала „ Иван Вазов “, в наличието на всички претенденти за общински съветници и кметове на кметства от партията.

„ Това е златната среда – разрастващ се град, динамичен, само че непокварим и нямащ проблемите на други огромни градове, имащ успокоение и уреденост “, безапелационен бе Тодоров, оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.

„ Слушахме какво ли не по време на тази акция, а и преди този момент, само че това което не чух - нито една цялостна стратегия за ръководство за идващите 4, 8 или 12 години. Лесно е да се приказва кое по какъв начин не е трябвало да бъде, да го създадем по различен метод, само че нито едно съответно предложение, нито едно изцяло решение. Популизмът е недопустим, когато приказваме за развиване и ръководство на община “, добави Живко Тодоров.



Представянето на своята стратегия за ръководство, претендентът за трети мандат стартира с детайлности към индустриална зона „ Загоре “, която остава предпочитана. Той акцентира, че тя се развива с бързи темпове, което е добра причина за вложителите. От думите му стана ясно, че ще се продължи работата и по смяна на Общия организационен проект, целяща разширение регулацията на града и включване на нови територии, в това число частни, в които може да се развива бизнес.

Тодоров означи и основаването на Академията за развиване на млади гении, която да се трансформира в Училище за млади гении, с профил математика и IT бранш. Освен това, като поръчка за задържане на младежите в Стара Загора, претендентът за кмет подчертава и върху взаимната работа с Тракийския университет и бизнеса. По този метод се цели основаване на нови и перспективни специалности, които ще насърчат и вложенията. За тласък на вложители и бизнесмени в региона ще бъдат и по-ниските данъчни ставки за тях, както бе и до момента. Подобрени ще са и административните услуги.



„ Дойдат ли избори, тематиката с Летище Стара Загора още веднъж идва на дневен ред. Ще бъда прям и ще кажа, че това е нереалистично. Няма вложител, който ще вложи десетки милиони, без да има възвръщаемост. Нашето виждане е това пространство да се употребява функционално – индустриална зона, повърхност за изложби и събития, както и автомобилна писта, която да събира феновете на скоростите. Това се приема добре от бизнеса “, заключи Живко Тодоров.

В управническата стратегия влиза и построяването на нова многофункционална зала в парк „ Артилерийски “ с 5000 места, която да отговори на потребностите на огромен регионален град, какъвто е Стара Загора и стотиците мероприятия, които се организират в него. „ Изградихме първия и втория стадий на новия парк, имаме уверението на премиера, че страната ще ни помогне и за залата. Предстои да бъде разгласен народен конкурс за нея “, заяви Тодоров.

По време на представянето на програмата бяха дадени детайлности към новия образ на Станционната градина, Летния спектакъл, Зоопарка, Руския пазар, облагородяването на парк „ Бедечка “ и към стадион „ Берое “.



Стана ясно, че старания се насочват към реорганизация на ВиК мрежата на кварталите „ Самара – 1 “ и „ Самара – 2 “, както и на уличната мрежа и междублоковите пространства в града.

Живко Тодоров даде безапелационна поръчка, че Стара Загора може да бъде още по зелен град. Той показа детайлности към своята концепция за общоградската самодейност за засаждане на 10 000 дръвчета всяка година, която ще започва на 9 ноември. „ Това ще бъде единствено началото, а след 4 години ще имаме гора от най-малко 40 000 дървета, което ще възвърне изгубените площи от огромните пожари през 2007 г.”, безапелационен бе претендентът за кмет.

Част от акцентите в екологичната сфера включват още закупуване и монтиране на проблематични места в града на две стационарни станции, които ще мерят равнищата на фини прахови частици, както увеличение на ограниченията, които ги лимитират като програмата за безвъзмездна замяна на печките на твърдо гориво с котли на пелети или газ, засягаща към 1000 семейства.

За възстановяване на околната среда, към този момент се работи и по закупуване на нови електробуси, както и зарядни станции, внедряване на „ мъдро “ паркиране, разширение на велоалейната мрежа до Тракийския университет и кварталите „ Кольо Ганчев “ и „ Зора “, споделени колела и други. „ Винаги сме мислили дълготрайно в тази посока. И тогава когато бяхме упреквани, че скапваме контракта с частните превозвачи, с цел да имаме през днешния ден съвременен и комфортен градски превоз, а и по-късно когато мислехме за електробуси. Посоката ни е ясна – допустимо най-екологичният превоз “, безапелационен бе Живко Тодоров.

Залага се още на създаване на общ проект за организация на придвижването в града, нови усъвършенствани направления на градския превоз, както и заслони към спирките. Предвижда се и построяването на паркинги в кварталите. „ Еднопосочното придвижване при дребните и тесни улици е без конкуренция. Така е във всички огромни и развити градове, това е и оптимално решение за трафик и паркиране “, добави Тодоров.

Приоритет остава и образованието, безапелационен бе претендентът за кмет от ГЕРБ. Ще се акцентира още веднъж на инфраструктурата, като внимание ще бъде обърнато на обновяването и обезопасяването на дворове на ясли, детски градини и учебни заведения. Подобрения ще има и за физкултурните им салони.

В частта, засягаща развиването на културата в община Стара Загора, ще се канализират старания към включване на нови събития в афиша на града, с цел да бъде привлечена външна аудитория. Ще бъдат основани и спомагателни структури като публични културен и архитектурен съвет, както и възстановяване на връзката и работата на другите институции, за по-добра симбиоза и успеваемост. Грижа ще се поставя и за постройките и паметниците на културата. За младото потомство ще се образуват нови арт зони и места за събития навън. Ремонт е очакван и за постройката на Драматичен спектакъл „ Гео Милев “, който тази година отбелязва древен празник.

Тодоров подчертава и върху рехабилитацията на спортната инфраструктура в града като постройката на спортна зала „ Стара Загора “ (ДЗУ), тази на БСФС също. Ще продължи политиката и на създаване на площадки за всеобщ спорт.

Внимание ще бъде обърнато на обществените действия като подпомагането на младите фамилии – посредством самодейността за поддръжка на образованата раждаемост. Ще продължат своята активност Кухнята за диабетици и Социален патронаж. Усилия ще бъдат ориентирани и към създаване на центрове за деца, лишени от родителска грижа, както и нови общински жилища.

Едно от главните посоки – опазване на здравето, включва в себе си дейна работа по придобиване на постройката на някогашния АГ комплекс и превръщането ѝ в съвременен общински здравен център, както и възстановяване на материалната база в общинските здравни заведения. Тодоров означи и изгодите от основаване на общинска стратегия за профилактика на обществено значими болести на рискови групи от популацията (възрастни хора, деца, лица с хронични болести, хора с увреждания и други).

В направление „ Сигурност “ влиза разширението на системата за видеонаблюдение в града и селата, продължение на политиката за унищожаване на противозаконни постройки в квартал „ Лозенец “ и основаване на звена към общините по запазване на публичния ред - довеждане докрай на процеса за смяна на законодателството, даващо на кметовете повече права.

Живко Тодоров сложи и отбраната и стабилността на комплекса „ Марица – изток “ като предпочитан освен за района, само че и за страната. Той означи, че работи интензивно по тази основна тематика и към този момент се организират срещи както с българските евродепутати, по този начин и със страни от Европейски Съюз, като Полша и Германия, които също са наранени.



По време на представянето на мандатната си управническа стратегия, Тодоров поздрави и присъстващите в залата претенденти за общински съветници, както и кметовете на кметства за дребните обитаеми места. Той даде ясно да се разбере, че се работи интензивно по проблемите на селата и обезпечаването на повече средства за тях. От думите му стана ясно, че се водят диалози с евродепутати за предоставяне на опция селата, които са част от градски вид общини, както при Стара Загора, да се възползват от европейската взаимност през идващия програмен интервал. „ Този проблем породи при ръководството на кабинета Орешарски, който писа разпоредбите за европрограмите за селските региони. Добре е през днешния ден да питате представителите на Българска социалистическа партия за това и когато се вършат на загрижени “, напомни Живко Тодоров.



„ Имаме най-хубавата листа до момента. Никога не сме имали искания за най-знаещи, а постоянно сме се доверявали на сетивата си, обсъждали сме значимите неща, чували сме мнението на жителите. Ще продължим и отсега нататък да разясняваме, да се съветваме, тъй като дружно вървим към развиването на Стара Загора “, безапелационен бе лидерът на листата за общински съветници на ГЕРБ Николай Диков. „ В предходния мандат ние бяхме групата, която най-вече и детайлно е обсъждала с кмета всяко едно предложение. Това ще продължи. Водещо в нашата работа е било и ще бъде да слагаме проблемите на нашите съграждани, да претегляме и да търсим консенсуса и вероятност “, добави Диков.

Тази вечер в залата са хората, които могат и знаят по какъв начин да създадат Стара Загора още по-добър град, безапелационен бе Емил Христов, общински водач на ГЕРБ под липите и зам.-председател на Народното събрание.

В препълнената зала „ Иван Вазов “ бяха още народните представители Борис Кърчев, Маноил Манев и Радостин Танев, заместник-кметовете през мандат 2015-2019 на община Стара Загора, представители на разнообразни локални и държавни институции, стотици симпатизанти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР