Тази вечер Сенегал и Египет ще влязат в спор за

...
Тази вечер Сенегал и Египет ще влязат в спор за
Коментари Харесай

Сенегал - Египет по ТВ: Къде да гледаме финала на Купата на Африка?

Тази вечер Сенегал и Египет ще влязат в спор за установяване на новия първенец в шампионата за . Сблъсъкът за трофея ще стартира в 21:00 часа българско време в столицата на Камерун Яунде. Срещата ще опълчи огромните звезди на Ливърпул Садио Мане и Мохамед Салах, които играят надлежно за Сенегал и Египет.
Сенегалците, считани за едни от любимците за трофея, преодоляха без загуба и позволен гол група В, само че завоюваха единствено един път, и то с гол в надълбоко добавеното време на Мане против Зимбабве, преди да създадат нулеви равенства с Гвинея и Малави. На осминафиналите тимът на Алиу Сисе също не сподели безапелационна игра, като пречупи съпротивата на Кабо Верде едвам когато отборът бе останал с девет души на терена. В четвъртфиналите и полуфиналите сенегалците демонстрираха по-силна и резултатна игра, стигайки до две победи с по 3:1 над Екваториална Гвинея и Буркина Фасо.
От своя страна, „ фараоните “ излязоха втори от група D в 33-то издание на Купата на Африка, откакто записаха две победи над Гвинея-Бисау и Судан с по 1:0 и проваляне от Нигерия със същия резултат на старта. На осминафиналите седемкратните първенци отстраниха Кот д‘Ивоар след нулево тъждество в постоянното време и продълженията и 5:4 при дузпите. В воин за отбора се трансформира Салах, който осъществя решителния гол от бялата точка, класирал тима за последните осем. Впоследствие тимът обърна Мароко в четвъртфиналната фаза с 2:1, а на полуфиналите отборът още веднъж игра продължения и дузпи, с цел да пречупи съпротивата на домакините от Камерун.
Сенегал в никакъв случай не е печелил Купата на Африка, като отстъпи в двата си финала до момента през 2002 (от Камерун) и през 2019 (от Алжир). Египет е рекордьор по трофеи от конкуренцията със седем, като за последно победи през 2010-а, когато надделя Гана. При триумф през днешния ден отборът на Салах може да дръпне с три трофея пред втория Камерун във безконечната класация. Двубоят Сенегал - Египет ще бъде излъчен директно по Ринг, можете да го следите
ВИЖТЕ ОЩЕ : Какви са ?!

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР