Тази вечер предаването ще ни пренесе в Португалия, където природата

...
Тази вечер предаването ще ни пренесе в Португалия, където природата
Коментари Харесай

Тази вечер в Европейци: Фабрика в Португалия оцветява платове само с естествени багрила

Тази вечер предаването ще ни придвижи в Португалия, където природата е най-големият източник на багрила за една текстилна компания. В бранша мислят огромно и с изключение на платове за модата, основават материи и за обувния, и за автомобилния бранш.

" Нашата текстилна фабрика употребява главно естествени тъкани. 90% от продукцията е от памук, целулоза и модални материи, по тази причина тук доста место мирише на бисквитки ".

Фабриката, в която вместо на синтетични бои, ухае на сладко, е ръководена от Педро Силва - управител с душа на художник.

" Използваме растителни екстракти, с цел да произвеждаме натурални оцветители. с които по-късно боядисваме тъканите. Това е доста по-устойчив развой спрямо обичайното синтетично боядисване ", споделя Силва.

Във фабриката си имат всичко. Изградили са лична лаборатория. В нея цветовете се срещат, размесват и основават нови багри.

" Аз съм виновна за лабораторията. Процесът стартира, когато клиентът даде проби. Имаме машина, с която сместваме цветовете, като използваме стратегия за задачата. Тя прави мострите ", изясни лаборантът Елена Ферейра.

Европейските планове, които са осъществили, са толкоз доста, че с всяка година и всяка нова машина, усъвършенстват фабриката.

Гледайте целия епизод довечера от 20:30 часа, незабавно след централните вести!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР