Тази вечер отново хиляди ще изпълнят центъра на София, за

...
Тази вечер отново хиляди ще изпълнят центъра на София, за
Коментари Харесай

100 дни протести срещу властта, идва пето Велико Народно въстание


Тази вечер още веднъж хиляди ще изпълнят центъра на София, с цел да изискат оставката на държавното управление и основния прокурор. Вече 100 дни митингите не стихват, недоволните не понижават. За през днешния ден е планувано и петото Велико Народно въстание, на което ще се съберат протестиращи от цялата страна. Началото е 17.00 часа, мястото – още веднъж Триъгълника на властта.

Протестите са подкрепени всяка седмица от българи в разнообразни страни от Европа, всеки четвъртък има шествия в огромните градове на България.

Демонстрациите са против корупцията, срастването на мафията и страната, порочният модел на ръководство, задкусилието, потреблението на прокуратурата като бухалка на властта. Протестът желае длъжностен кабинет, предварителни избори и промяна в правосъдната система.

Днес на площада, в поддръжка на митинга, ще дойдат четирима евродепутати. Те ще приказват от трибуната и ще опишат за настроенията в Брюксел, където към този момент демонстрираха с резолюция и отчет, че са разтревожени от ситуцията у нас. За 100 дни недоволството на българите доближи до всички огромни западни медии и такива оттатък океана.

Припомняме, че и интелектуалците на България се причислиха към настояванията на митинга. Културни дейци и учени обявиха в отворени писма поддръжката си за протестиращите и желаеха смяна на деформирания модел на правене на политика в България. Студенти от Софийския университет също се включиха в митинга.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР