Тази вечер отборът на Олимпиакос ще се опита да завоюва

...
Тази вечер отборът на Олимпиакос ще се опита да завоюва
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос са вперили поглед във втори трофей за сезона

Тази вечер тимът на Олимпиакос ще се опита да завоюва втория си трофей през сегашния сезон. След като в самото начало на акцията баскетболистите на Йоргос Барцокас подвигнаха Суперкупата на Гърция, в този момент те ще имат шанса да се поздравят и с Купата на страната. Александър Везенков и съотборниците му се изправят против Перистери на легендата Василис Спанулис през днешния ден от 19:15 часа в Ираклион.

Както е известно, Олимпиакос стигна без особени усложнения до разногласието за златото и през тази година, откакто на четвъртфиналите надигра безапелационно Арис с 82:51, а във етапа преди финала се оправи и с безконечния си противник Панатинайкос с 81:65. По този метод Везенков и компания се поздравиха с втори следващ край в шампионата, откакто през предишния сезон завоюваха трофея за десети път в историята си.

Перистери също стартира присъединяване си в конкуренцията от четвъртфиналите. Там момчетата на Спанулис, който е един от знаковите състезатели в историята на Олимпиакос, надделяха ПАОК със 77:64. На полуфиналите отборът се оправи и със съпротивата на АЕК Атина, побеждавайки го с крайното 77:65. Така Перистери доближи до финала в шампионата за Купата на Гърция едвам за първи път в своята история и довечера ще може да я пренапише напълно с първи огромен трофей в своята витрина.
 Страхотен Везенков изстреля Олимпиакос на край за Купата на Гърция Страхотен Везенков изстреля Олимпиакос на край за Купата на Гърция
За да го създадат обаче, баскетболистите на Спанулис ще би трябвало да победят най-хубавия тим в европейския баскетбол през сегашния сезон. Имайки лукса да разполагат с главния любимец за MVP премията в Евролигата - Александър Везенков, " червено-белите " са безапелационни любимци за трофея. Интересното обаче е, че последният конфликт сред двата отбора се трансформира в същинско дерби. Олимпиакос съумя да изтръгне победа победа в последните секунди против Перистери с крайното 87:86, откакто Томас Уолкъп осъществя победния панер в края на предишния месец. Преди това двата отбора се изправиха един против различен още един път, като през октомври Везенков и компания бяха безмилостни - 101:79.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР