Тази вечер от 22:00 часа предстои финалът в най-новия турнир

...
Тази вечер от 22:00 часа предстои финалът в най-новия турнир
Коментари Харесай

Финалът в Лигата на конференциите: съставите на Фиорентина и Уест Хам

Тази вечер от 22:00 часа следва финалът в най-новия шампионат на УЕФА - Лигата на конференциите. През предишния сезон трофеят стана владеене на Рома, а в този момент в разногласието за него излиза различен италиански отбор - Фиорентина, който ще се изправи против Уест Хам. Домакин на конфликта ще е стадион " Еден Арена " в Прага, а основен арбитър ще е испанецът Карлос дел Серо Гранде.

Фиорентина ще играе европейски край за пети път в историята си. " Ла Виола " не може да се похвали с огромна успеваемост в решителните дуели и завоюва само КНК през 1961 година след две победи против Рейнджърс. Днес " виолетовите " ще станат първият клуб, който ще запише присъединяване във финалите на 4 разнообразни европейски клубни шампионата.

Уест Хам има във витрината си трофея от КНК през 1965 година, когато надвива против Мюнхен 1860. През 1976 година пък " чуковете " губят финала в същия шампионат против Андерлехт. 

Какъв беше пътя на двата тима до днешния мач? Фиорентина приключи на втората позиция в своята група в компанията на Истанбул Башакшехир, Хартс и РФС. Впоследствие отборът от Флоренция отстрани поредно Брага, Сивасспор, Лех (Познан) и Базел.

Уест Хам беше решителен в груповата фаза, като завоюва и шестте си мача против Андерлехт, Силкеборг и ФКСБ. Така лондончани пропуснаха плейофите, след което отстраниха АЕК Ларнака, Гент и АЗ Алкмаар. Като цяло съставът на Дейвид Мойс реализира впечатляващите 13 победи и едно тъждество в шампионата.

Победителят от финала в Прага ще завоюва освен трофея, само че и правото да взе участие в Лига Европа през идващия сезон - нещо, което противниците не съумяха да заслужат с представянето си в своите шампионати.

На вратата на Фиорентина застава Пиетро Терачано, а четиримата бранители пред него са Додо, Никола Миленкович, Лука Раниери и Кристиано Бираги. Роландо Мандрагора, Софиан Амрабат и Джакомо Бонавентура са тримата в средата на терена, а в предни позиции старши треньорът Винченцо Италиано залага на Николас Гонсалес, Лука Йович и Кристиан Куаме. На пейката остават Жонатан Иконе, Рикардо Сапонара и Артур Кабрал.

Микаел Антонио ще работи на върха на офанзивата на Уест Хам, а зад него ще играят Джаръд Боуен, Лукас Пакета и Саид Бенрама. Двойка отбранителни халфове ще са Томас Соучек и Деклан Райс. Отбрната пред Алфонс Ареола е в състав Владимир Цоуфак, Курт Зума, Наиф Агер и Емерсон Палмиери. Тило Керер, Пабло Форналс и Дани Ингс са измежду запасите. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР