Тази вечер от 21:45 часа Чехия и България се изправят

...
Тази вечер от 21:45 часа Чехия и България се изправят
Коментари Харесай

Чехия и България се изправят един срещу друг в квалификациите за Евро 2020

Тази вечер от 21:45 часа Чехия и България се изправят един против различен в мач от Европейските квалификации по пътя към Евро 2020. И двата отбора към момента нямат триумф в акцията, която започва през март.

Чехия се препъна от любимеца в нашата група А против Англия и загуби с 0:5, а " лъвовете " направиха две равенства с Черна гора и Косово. Двубоят е на " Дженерали Арена " в Прага и ще бъде ръководена от унгарския арбитър Тамаш Богнар. Това ще е дуел №6 сред двата отбора в исторически проект. В класирането България е на 2-ото място с 2 точки, а Чехия е на дъното без точка.

Домакините от Чехия сигурно ще търсят триумфа след шамара от Англия, само че и момчетата на Красимир Балъков ще се опитат да вземат най-малко точка при дебюта на новия селекционер, който размени на поста Петър Хубчев.

Селекционерът на Чехия преди мача

Играчите на Шихлави не направиха нищо видимо против " трите лъва ". Селекционерът на домакините отдаде нужното почитание към българския отбор и разяснява пред медиите, че тимът му е напрегнат поради и тежкото проваляне в първия дуел.

В последния дуел сред двете страни Чехия победи България с 1:0. Принципно чехите играят добре против българския народен отбор, като едно от най-големите провали за " лъвовете " е през 2001 година, когато губим с 0:6 в Прага. В исторически проект България има едно тъждество и 4 провали против противника при голова разлика 1:11 от 5 мача и към момента нямаме цялостен триумф.

Красимир Балъков: Нямам спомен от това 0:6

Балъков евентуално ще заложи на младока Мартин Минчев, който да започва като титуляр след отличния сезон, който направи с екипа на Черно море. Следете срещата с Gong.bg

Ето и евентуалните сформира на двата тима:

Чехия: Вацлик, Кадержабек, Сухи, Челустка, Калас, Новак, Павелка, Масопуст, Янкто, Крейчи, Шик

България: Михайлов, Страхил Попов, Кристиан Димитров, Божиков, Недялков, Костадинов, Неделев, Малинов, Минчев, Десподов, Ивелин Попов

арбитър: Богнар (Унгария)

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР