Тази вечер израелската армия обяви, че е започнало нападението на

...
Тази вечер израелската армия обяви, че е започнало нападението на
Коментари Харесай

Атаката на Иран срещу Израел започна

Тази вечер израелската войска разгласи, че е почнало нападението на Иран против Израел. Според CNN иранците са изстреляли повече от 50 безпилотни самолета по посока на Израел. Държавните медии на Иран потвърдиха нападението.

Очаква се дроновете да доближат израелското въздушно пространство едвам след няколко часа. Според „ Jerusalem Post “ са нужни към девет часа, с цел да доближат изстреляните безпилотни летателни апарати до израелското въздушно пространство. Израелските системи за противовъздушна защита и самолетите F-35 са в положение да прихванат дроновете.

Според представителя на израелската войска алармените сирени ще се задействат, единствено в случай че дроновете навлязат в израелското въздушно пространство. Той акцентира, че армията ще работи за прехващане на задачите допустимо най-рано.

От няколко дни Израел се приготвя за нахлуване от страна на Иран, чиято цел е да унищожи еврейската страна. От 8 октомври насам ливанската терористична организация „ Хизбула “, която се управлява от Техеран, съвсем всекидневно нападна израелска територия. Неотдавна Израел бомбардира иранското посолство в Дамаск, при което починаха няколко високопоставени генерали от Иран. След това Иран разгласи, ме готви " възмездие ".

Възможни са и ракетни набези

Възможно е Иран и обвързваните с него терористични организации да не се спрат единствено до офанзиви с  безпилотните самолети. Това значи, че на по-късен стадий могат да бъдат изстреляни и ракети по Израел, които да доближат до Израел по едно и също време с безпилотните самолети и по този метод да пречупят израелската противовъздушна защита.

Ракетите могат да бъдат изстреляни непосредствено от Иран, което би било еднакво на масирана ескалация. Друга опция е Иран да се откаже от нападенията с дронове и да остави ракетните офанзиви на терористичните си съдружници.

Израелският боен кабинет ще организира особено съвещание в неделя вечер. То ще се организира в бункер под Министерството на защитата в Тел Авив. Според Според американския портал " Блумбърг " президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също е свикал среща с най-хубавите си съветници в Белия дом.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР