Тази вечер е възможна ексалация на напрежение на бул. „Ситняково“,

...
Тази вечер е възможна ексалация на напрежение на бул. „Ситняково“,
Коментари Харесай

Протест и контрапротест са обявени на „Ситняково“


Тази вечер е допустима ексалация на напрежение на бул. „ Ситняково “, където през вчерашния ден имаше сериозен конфликт сред протестиращи и автомобил, който се опита да се вреже в демонстрацията.

Обявен е контрапротест в „ отбрана на майките с деца “ и обичайният подобен, който е част от шествието на протестиращите, което към този момент 41 дни потегля от Триъгълника на властта.

По-рано през днешния ден на Орлов мост бе повдигнат алегоричен Паметник на Свободата. Монументъ е кулминационната точка на похода, стартират от двама протестиращи, които потеглиха от Свиленград преди четири дни и донесоха в София парче релса от теснолинейка. Точно тази релса е в основата на паметника на митинга. Едно от момчетата съобщи, че релсата е знак на „ всички празни обещания и неизпълнени задължения на това държавно управление “. За да повдигнат паметника, протестиращите донесоха камъни, тухли, бордюри, плочки и винкели.

Заявеният контрапротест пред Румънското посолство е разгласен за 21 часа като проява " на жители в отбрана на майките и дамите от експанзия ". Организаторите на проявата са декларирали пред Столична община желанието си да стачкуват на това място и по тази причина се чака да бъде обезпечено полицейско наличие.

И до момента в който поддръжници на митинга упрекват управляващите, че съзнателно отхвърлят защита на невралгични точки като кръстовището на бул. " Ситняково ", кметът Йорданка Фандъкова ги прикани във вторник да съблюдават Закона за събранията и митингите и да подават уведомления към общината, с цел да реагират съответно органите на реда.

Според Арман Бабикян от „ Отровното трио “управляващите за следващ ден се пробват да сблъскат протестиращите с непротестиращите жители. Хората, които поддържат митинга, са в пъти повече от тези, които са на площада. Желанието на властта да се скрие зад клане, вместо да упражнява и управлява реда в страната, е позор, съобщи той. Това, което нощес стана на кръстовището на " Ситняково ", е пропуск, тенденциозен, на властта, да не спре колите и да допусне хора, които форсират колите си върху живите тела на протестиращите. Безсрамието на Борисов да крие страха си зад непознат спор още един път демонстрира, че този човек няма място отпред на страната ни, безапелационен бе Бабикян.

По никакъв метод ние няма да толерираме принуждение, това не е в нашата съвест. Това не е чест. Насилието е процедура на мутрите. 11 години живеем под тяхната сопа. Управляват с сопа и със боязън. Ще се преборим с това тяхно предпочитание. Смятаме, че тяхното оставане на власт е форма на принуждение, а тяхното подстрекаване към принуждение е към този момент върхова фаза на това, което се случва в страната, добави проф. Велислав Минеков в изказване на „ Отровното трио “, излъчено във Facebook.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР