"Тази сутрин вече се намираме в нов политически контекст. "Решението

...
"Тази сутрин вече се намираме в нов политически контекст. "Решението
Коментари Харесай

Политолог: Оттеглянето на Петков като премиер означава подчинение пред БСП

"Тази заран към този момент се намираме в нов политически подтекст. "Решението за изпъждане на 70 дипломати не беше подплатено институционално, въпреки и вярно геополитически. Оттеглянето на Петков като министър председател значи послушание пред Българска социалистическа партия. Радев отбрани проруския интерес, а ГЕРБ даде знакова поддръжка. Това съобщи политологът Цветанка Андреева пред NOVA.
По думите й нов подтик за кабинета няма да има, тъй като е "още от същото ". "Коалицията е пленник на Българска социалистическа партия, възможен нов кабинет ще е коалиция на политическо оцеляване. Радев е пореден, пази съветския интерес от първия си мандат.
Според политолога Слави Василев изгонването на 70 дипломати не е в полза на националния ни интерес. "Партиите в Народно събрание нямат уравновесена позиция по въпросите Изток-Запад. Няма смисъл да си скапваме връзките с Русия освен поради русофилските настроения, само че и тъй като ще провокира омерзение ", счита той.
"Евроатлантизмът не може да прикрепи ГЕРБ в коалиция с Политическа партия. Русия не е опасност за България, съветски войски няма да нахлуят у нас. Това са празни приказки ", сподели още Василев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР