Тази сутрин в област Монтана са измерени най-ниските до момента

...
Тази сутрин в област Монтана са измерени най-ниските до момента
Коментари Харесай

Регистрираха най-студената за февруари сутрин в Монтана и Търговище

Тази заран в област Монтана са измерени най-ниските досега за тази относително топла зима температури, оповестиха от метеорологичната станция в Монтана.

В село Долно Церовене са измерени минус 16 градуса, в Лом – минус 14, във Вършец – минус 13, в Монтана – минус 10 и така нататък Температурите през днешния ден са надалеч от абсолютния връх от минус 28 градуса, измерен на тази дата в Монтанско през 80-те години на предишния век.

От студа замръзнаха някои дребни язовири край Монтана и част от изкуственото езеро „ Монтанезиум “ в центъра на регионалния град. Не са замръзнали огромните водни басейни – язовир „ Огоста “, река Дунав в ломското поречие и други по-големи язовири.

Много студена бе и сутринта в Търговище. Термометрите в регионалния център регистрираха минус 13,2 градуса минимална температура. Това заяви ръководителят на Метеорологичната обсерватория в града Красимира Стойчева.

Справка в регистрите на обсерваторията демонстрира, че през 1956 година на 5 февруари минималната температура за денонощието е била минус 22,9 градуса. На датата 10 февруари, още веднъж през 1956 година, в графата за минимална температура са записани минус 19,1 градуса. Най-топло на днешната дата е било през 2002 година, когато са регистрирани 20,2 градуса.

Последните две утрини в района са най-студените през тази зима. Жителите на региона на Търговище споделят в обществените мрежи, че в поповското село Марчино през вчерашния ден термометрите са отчели минус 18 градуса, а през днешния ден - минус 20. На места в Омуртагско тази заран са измерени минус 19 градуса.

Прогнозата на синоптиците е през идващите дни да стартира да се затопля и при започване на идната седмица дневните температури да се покачат доста над нулата и студът да отстъпи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР