Тази сутрин в Бейрут президентът Румен Радев ще поднесе венец

...
Тази сутрин в Бейрут президентът Румен Радев ще поднесе венец
Коментари Харесай

Президентът Радев се срещна с българи в Ливан

Тази заран в Бейрут президентът Румен Радев ще сервира венец пред Мемориала на мъчениците, където ливанската общност уважава своите герои от битките за самостоятелност. Държавният глава се срещна и с българи, които живеят в Ливан, и с ливански жители, учили у нас. Той поздрави българската общественост за напъните им да основат лицензирано и сполучливо неделно учебно заведение за българските деца в Бейрут.

Българите в Ливан са към 400. В Бейрут те са съумели да основат неделно учебно заведение, към което с изключение на деца на българи, интерес демонстрират и ливански жители.

Общият брой на приключилите ливанци у нас е към 1500 души. Инженерите и медиците имат доста добра реализация и са ценени експерти.

На срещата с президента хората потърсиха съдействието му за облекчение на процедурата за издаване на паспорти, за директна въздушна линия сред Бейрут и София, за създаване на български културен център. Президентът Радев им даде обещание поддръжка.

Амал Амро е приключила медицина в България, брачният партньор и е българин, повече от 30 години е живяла у нас. Нина, Надя и Юлия са женени за ливанци и живеят в Бейрут. Чувстват се добре тук, само че тъгуват за родината. Имат си традиция - всеки четвъртък се събират и на български си приказват за България.

И трите се заричат, че един ден като се пенсионират, ще се върнат в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР