“Тази сутрин в 09:23 ч локомотив с 500 тона товар

...
“Тази сутрин в 09:23 ч локомотив с 500 тона товар
Коментари Харесай

НОВА ИНФОРМАЦИЯ: Прегазаните работници на БДЖ не са чули шума на идващия локомотив


“Тази заран в 09:23 ч локомотив с 500 тона товар отпътува от гара Илиянци за " Топливо ". След обработката на товара в " Топливо ", той още веднъж се връща за гара Илиянци в 10:10 ч. Предполагаме, че в околните 10 минути евентуално двамата служащи, които са косели трева наоколо до жп-линията, не са чули шумът от машината и са били блъснати. Починали са”. Това съобщи доктор инж. Бойчо Скробански, заместник-председател на УС на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

Локомотивният ватман ги е видял в последния миг. Неговите изказвания са, че е карал с 20 км/час. В процеса на следствие ще установим и аргументите. Машинистът не е задържан”, сподели още Скробански.

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред публицисти, че случаят е станал на към километър преди гара Илиянци. Двамата служащи от БДЖ са правили пречистване на трасето.

" Режат клони и шубраци и допускаме, че вследствие на шума на машините, които са употребявали не са чули локомотива ", който е идвал, сподели Стоянов.

“Блъснати са двамата индивида, нямат признаци на живот. Образувано е следствено дело. В момента Министерство на вътрешните работи оказва подпомагане главно по огледа ма местопроизшествието”, стана ясно още от министъра на вътрешните работи.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР