Тази сутрин работници в ТЕЦ-ове излязоха на протест и блокираха

...
Тази сутрин работници в ТЕЦ-ове излязоха на протест и блокираха
Коментари Харесай

Работници в ТЕЦ-ове блокираха основни пътни артерии в страната

Тази заран служащи в ТЕЦ-ове излязоха на митинг и блокираха съществени пътища в страната. Те стачкуват, тъй като държавното управление не е планувало средства по по този начин наречения План за обективен преход, който финансира прекосяването на топлоцентралите от въглища към различен тип гориво. Протестиращите не са съгласни с предлагането за понижаване на мощностите на топлоелектрическите централи. Според тях няма друга опция за устойчива претовареност, което ще докара до обезлюдяване на региоите. Протестиращите настояват, че за тях преходът е неправдив и упорстват да запазят работните си места.

Протестът е разгласен като неопределен и цивилен до отлагането на проектите на държавното управление да одобри Териториалните проекти в настоящия им тип. Това би трябвало да се гледа по време на днешното изключително съвещание на Министерския съвет.

" Териториалните проекти се подходиха на мрачно. Нямаше публично разискване нито с нас, енергетиците и миньорите, нито с регионални кметове или с представители на страната и гражданските придвижвания. Ако тези проекти бъдат признати през днешния ден от Министерски съвет, това значи че енергийната и въглищната индустрия в България ще бъдат унищожени ", сподели един от водачите на протестиращите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР