Тази сутрин при акцията в града са арестувани четирима от

...
Тази сутрин при акцията в града са арестувани четирима от
Коментари Харесай

​Шестима задържани в Ихтиман за два дена

Тази заран при акцията в града са задържани четирима от престъпния контингент, заяви шефът на регионалната полиция Георги Григоров. Той посочи, че те нямат връзка с задържаните татко и наследник, които са упрекнати за нападението над униформени през вчерашния ден. Прокуратурата ще изиска от съда в Ихтиман да ги остави в ареста за непрекъснато. Повече за днешната акция, по време на която умря 64-годишен мъж.


Акцията на полицията в Ихтиман и на сили на жандармерията стартира в 06:30 сутринта. Целта е да бъдат хванати търсени лица от престъпния контингент. Арестувани са четирима.
Лъчезар Колев, шеф на Районното ръководство в Ихтиман: Проверката за контингента са оперативно забавни лица за нас във връзка със остарели случаи и случаи от преди два, три дни, които за наш огромен триумф, всичките лица, които търсихме и на въпросния проблематичен адрес, който визирате са арестувани и открити и работим по случая.
Роднини на арестуваните мъже през целия ден стояха пред полицейското ръководство в очакване на информация.Твърдят, че синовете им не са се занимавали с нищо нелегално.

Минути преди 8 часа е получен сигнал, че на адрес в ромската махала в Ихтиман, който не е бил част от полицейската акция е починал~ мъж.

Това е къщата, в която е умрял 64 годипния мъж, хората от ромската махала настояват, че това се е случило в резултат на извършената полицейска акция.
Влизаха вътре, хората бяха вътре, почнаха да викат, бутнаха прозореца и индивида пада и умря на същия миг.
От полицията са безапелационни, че не са имали контакт с умрелия.
Старши комисар Георги Григоров, шеф на ОДМВР - София: Сутринта при инспекция на адрес, който е в един двор, къщата в която е умрял индивида е настрана от адреса,в който е проверяван за търсените лица.
От полицията твърдят, че няма ескалиране на напрежението и не са надвишили пълномощията си по време на акцията. Министърът на вътрешните работи също прикани за поддръжка към органите на реда и дефинира като възмутително похищението на автопатрула от сряда.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Защото те са тези хора, които би трябвало да вкарват ред, да управляват, и когато върху тях - те са наказателен орган, ние сме, и върху тях се протяга ръка, то се протяга ръка - ние го казахме няколко пъти, на държавността.
Припомняме, че случаят с нападението над служител на реда стана преди два дни. Задържаният Мюлер Даскалов оказал опозиция против полицейски чиновник и дърпал и скъсал униформата му, след което го блъснал в лицето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР