Тази сутрин първата въздушна линейка трябва да излети от производителя

...
Тази сутрин първата въздушна линейка трябва да излети от производителя
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Първата въздушна линейка пристига днес в България

Тази заран първата въздушна кола за спешна помощ би трябвало да излети от производителя в Италия към България. Това е нов стадий в незабавната помощ и здравната грижа за българите. Това са избавени животи. Това съобщи министър председателят акад. при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет.

По думите му медицинският хеликоптер ще оказва помощ на хора, потърпевши в произшествия, ще транспортира пациенти от едно лечебно заведение в друго, ще спомага в донорски обстановки, ще доставя незабавно съоръжение, кръв, органи, медикаменти, когато и където е належащо.

„ До края на 2026 година у нас ще има 6 хеликоптера. За евроскептиците – те са закупени с европейски средства по оперативните стратегии и ПВУ “, разясни той.

Премиерът добави, че въздушните коли за спешна помощ са основни за обезпечаване на незабавна здравна помощ във всяко кътче на страната. „ Така определихме базите им, че всяка част на страната да бъде покрита от най-малко два хеликоптера. По този метод подсигуряваме здравна помощ за така наречен златен час. Те ще дадат късмет на пациенти в животозастрашаващо незабавно положение. Разходите за въздушната помощ за всеки пациент се поемат от страната. Никой няма да заплаща за това “, безапелационен е той.

„ Да не пропущаме същинските герои – летците, които ще ръководят хеликоптерите, и лекарите, които ще избавят пациентите. Искам да отбележа напъните на екипите на министър и министър, за това, че съумяха в точния момент да реализират тези резултати, тъй че в най-близко време хеликоптерите да стартират своята работа и да избавят хората в България “, добави още министър-председателят.

„ Нека напомня – наложи се първо да спасяваме въздушното избавяне. Спряхме ликвидацията на сдружението, което беше основано от постоянното държавно управление на Кирил Пеков, само че беше закрито от служебните държавни управления “, сподели още той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР