Тази сутрин на прохода "Превала" вече се образува снежна покривка.

...
Тази сутрин на прохода "Превала" вече се образува снежна покривка.
Коментари Харесай

На Превала натрупа сняг, камионите слагат вериги

Тази заран на прохода "Превала " към този момент се образува снежна завивка. Обстановката принудишофьори с тежкотоварни коли даже да слагат вериги, оповестяват за Дарик очевидци.
Според дежурната част на Областното пътно ръководство (ОПУ) в Смолян, измерената снежна завивка там е към 3 см, като вали в регионите на Пампорово и Рожен, като там са осъмнали с към 2 см сняг. „ На този стадий нямаме сигнали за проблеми, натрупва сняг, вали по високите елементи. Имаме подготвеност да реагираме “, разясниха от службата.
От през днешния ден - 15 ноември, водачите би трябвало да са с гуми, подобаващи за зимни условия. Автомобилите могат да бъдат оборудвани с летни гуми с дълбочина на грайфера не по-малко от 4 мм или със зимни такива, осведомят от КАТ "Пътна полиция ".
Акцията на КАТ започва при започване на ноември. До 10 ноември бяха проверявани водачите на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила, както и велосипедите. От 11 до 20 ноември акцията е ориентирана към пешеходците и водачите за приемливост на пътя. От 21 до 30 ноември ще бъдат проверявани водачите на моторни транспортни средства и тяхната техническа редовност за идния зимен сезон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР