Тази сутрин констатирахме изсичането на около 20 дървета на терена

...
Тази сутрин констатирахме изсичането на около 20 дървета на терена
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Налагам 50 хил. глоба за изсичането на 20 дървета в Борисовата градина

" Тази заран констатирахме изсичането на към 20 дървета на терена на къпалнята „ Мария Луиза “ в Борисовата градина. За това извънредно жестоко нарушаване натрапвам оптималната санкция от 50 000 лева на дружеството-собственик на терена „ Парк Мария Луиза “. Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

На 26 януари кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков е издал позволение за унищожаване на 10 дървета на частния терен - 5 иглолистни, за които екологът на региона установи, че са изцяло изсъхнали и 5 широколистни, израснали върху бетонови стълби и подпорни стени.
 
Проверката на екипа на дирекция „ Зелена система “ на Столична община откри, че по издаденото позволение от региона не са премахвани дървета, а всички изсечени са без какъвто и да е позволителен документ.

 

" На представители на компанията е обещано предизвестие и всички действия по унищожаване на дървета са спрени. Благодаря на шефа на Оперативна програма " Паркове и градски градини " госпожа Васева, която алармира за почналата сеч и почистване ", написа още Фандъкова. 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР