Тази среща на върха на БРИКС ще бъде особена. Това

...
Тази среща на върха на БРИКС ще бъде особена. Това
Коментари Харесай

За главните интриги на срещата на БРИКС

Тази среща на върха на БРИКС ще бъде особена. Това е обвързвано с упованията на всички от Пекин да направи огромно геополитическо предложение, което, в случай че не сложи БРИКС насрещу американоцентричните организации, то най-малко ще показва разликите със съществуващите интернационалните институции.

И без значение какъв брой публично Китай отхвърля, че основава опция на настоящата интернационална институционалност, това се възприема тъкмо по този начин.

Но даже и в случай че от страна на Пекин не бъдат произнесени световни заявления, БРИКС ще доближи до доста сериозен кръстопът. Или организацията остава в границите на прецизно икономическа стратегия, което значи разделяне сред икономическите процеси, основаването на нова система на взаимозависимости, или БРИКС отмъква въпроси свързани с военно-политическа отбрана. Това е основният избор, който БРИКС по един или различен метод би трябвало да направи.

В взаимозависимост от това ще зависят всички останали вероятности, в случай че не се сблъскаме с световна финансово-икономическа рецесия.

Тогава, несъмнено, страните от БРИКС ще би трябвало да вземат бързи ограничения за отбрана на своята взаимна търговия и финансови системи. Русия е един от участниците в развиването на БРИКС, чието въздействие в организацията до момента въпреки всичко отстъпва на въздействието на Китай.

Това се дължи на първо място на обстоятелството, че БРИКС е стопански и по някакъв метод геоикономически съюз без политическа и военно-политическа част. Ако военно-политическата част пораства, нашето въздействие също ще пораства.

В съветската стопанска система беше осъществено надълбоко обездоларизиране. Останалите стопански системи на страните от БРИКС, в това число стопанската система на Китай като локомотив, са доста по-доларизирани и зависят от положението на американската валута.

В тази връзка абсолютно поддържам съветския министър на външните работи, защото развиването на банката на БРИКС е инструмент за отбрана на взаимните заплащания на държавите-членки на организацията от неустойчивостта на $ и неустойчивостта на американската финансова система. Според мен, даже в случай че изключим въпроса за взаимните вложения и плановото финансиране, единствено повишението на равнището на отбрана на взаимните заплащания е към този момент доста огромна стъпка.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР