Тази среща беше предназначена да се запознаем с приоритетите на

...
Тази среща беше предназначена да се запознаем с приоритетите на
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Част от приоритетите на Габриел са и приоритети на ДПС, подкрепяме темата за Гешев

Тази среща беше предопределена да се срещнем с целите на претендента за министър-председател от ГЕРБ-СДС. Чухме целите, като част от тях - зелената стопанска система, високите технологии, правосъдната промяна, са цели в нашата стратегия от 2017 година Това сподели Йордан Цонев след среща на Движение за права и свободи с номинираната от ГЕРБ-СДС за министър председател Мария Габриел.

От Движение за права и свободи са декларирали, че обществото чака да бъде формиран постоянен кабинет, че има доста тежка отмалялост от опълчване и че политическата рецесия би трябвало да бъде решена по този метод - с постоянен кабинет и работещ парламент.

Заяви още, че поддържат стъпката за настояването за освобождение на основния прокурор.



" Оптимисти сме във връзка с номинацията и във връзка с метода - че се води същински разговор в Народното събрание, нещо което повтаряме от доста дълго време ", сподели още той.



Заяви още, че форматът на кабинета, както и персоналният състав би трябвало да се реши на лидерска среща, която би трябвало да удостовери водачът, който има мандата.

Коментари след срещата гледайте тук или на



По-рано тази заран номинираната за министър председател Мария Габриел показа целите си. По думите ѝ основната дума на днешните срещи ще бъде разговор сред парламентарните групи.

" Първото, което ще направи министърът на правораздаването в моето държавно управление, е да внесе пред Висшия правосъден съвет искане за освобождението на основния прокурор Иван Гешев заради уронване на престижа на правосъдната власт ", сподели тя.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР