Тази сграда е била усърдно скрита от очите на обществеността

...
Тази сграда е била усърдно скрита от очите на обществеността
Коментари Харесай

Да спиш в офиса на Бонд: Шпионски център в Лондон става луксозен хотел

Тази постройка е била старателно скрита от очите на обществеността в продължение на повече от век.

Но след няколко седмици, бившето остаряло военно министерство в Лондон, Уайтхол, най-сетне ще отвори порти.

Тук са се провеждали интервенциите на военни водачи като Уинстън Чърчил, а в този момент ще се трансформира в първия хотел Raffles в Обединеното кралство.

Цените на първокласните стаи стартират от 1100 паунда (около 1392 долара) на вечер, написа CNN.

Разполагащ със 120 стаи и жилища, бална зала за 600 души и първия в Лондон СПА център с марката Guerlain, Raffles London at The OWO, основан в съдействие с починалия френски проектант Тиери Деспон, е един от най-очакваните хотели за тази година.

Монументална постройка

Сградата се оказва и мястото, където английският публицист Иън Флеминг стига до концепцията за шпионските романи за Джеймс Бонд, до момента в който работи като офицер от английското военноморско разузнаване.

Феновете на Агент 007 може да разпознаят някои елементи от парцела, който е употребен като снимачна площадка във филми от франчайза като " Спектър ".

Но за какво на хотелската марка Raffles, основана от арменските хотелиери братя Саркис през 1887 година и кръстена на сър Стамфорд Рафълс, считан за създател на актуален Сингапур, ѝ лиши толкоз време да се появи в столицата на Обединеното кралство?

" Имахме потребност от тъкмо несъмнено място ", изяснява Филип Лебьоф, ръководещ шеф на хотела, пред CNN. " И почувствахме, че това е подобаващата постройка. "

Първоначално приключена през 1906 година, забележителната постройка претърпява осемгодишен ремонт, в който вземат участие стотици занаятчии, с цел да възстановят историческите детайли, в това число дъбова ламперия и ръчно положена мозайка на пода.

Според Джил О'Хеър, шеф продажби и маркетинг на Raffles London, по време на огромния развой на преобразяване на историческата постройка в първокласен хотел е имало колкото реституция, толкоз и строителство.

Потънал в история

Грандиозното мраморно стълбище, облицовано с червен килим с истинското лого на остарялото военно министерство, е измежду истинските детайли в хотела и безспорно е един от най-привлекателните и подобаващи за Instagram наличие обекти. Точно над него виси голям полилей, направен по поръчка, а на стената е окачен замайващ златен френски часовник.


raffles.com/london

Някогашният вход за шпиони, употребен от сътрудници, в този момент е основният вход за жителите на първокласните жилища с марката Raffles, където цените за резиденция с две спални стартират от към 11,48 млн. $.

Въпреки че на всички места, където погледнете, има безчет подмятания за историята на постройката, хотелът включва и съвременни детайли.

Петте жилището включват жилището с две спални " Чърчил ", някогашна стая на армейския съвет, както и апартамент с една спалня " Гранвил ", кръстен на фамозната полска агентка Кристина Гранвил (известна още като Кристина Скарбек), с голяма баня, снабдена с вана и особено построен душ.

Raffles е прочут с безупречното си обслужване и екипът на Raffles London споделя, че е направил всичко допустимо, с цел да подсигурява, че хотелът, който предлага 24-часово обслужване от камериери, дава отговор на дългогодишната известност на марката.


raffles.com/london

Желано местонахождение

В самата постройка има три бара и девет ресторанта. По-късно тази година е планувано откриването на ресторант на покрива и саке бар на японския готвач Ендо Казутоши.

Междувременно СПА центърът на Guerlain, който се простира на четири от 14-те етажа на хотела (седем надземни и седем подземни), разполага с девет пространства за процедури, в това число салон, пространства за козметични процедури, жилища за двойки и 20-метров плувен басейн, басейн за релаксация и стаи за пара и сауна.


raffles.com/london

Зашеметяващата бална зала на хотела, която може да бъде резервирана за празненства, сватби и корпоративни събития, към този момент се радва на огромен интерес.

Въпреки че Raffles London е един от редицата нови хотели, които отварят в Лондон тази година, в това число The Peninsula London и Mandarin Oriental Mayfair, местоположението и историята на постройката го отличават.

" Преди 10 години това беше регион с типични държавни здания. Но мисля, че се развива доста позитивно ", споделя Лебьоф, като добавя, че през 2025 година наоколо до площад Трафалгар ще бъде открит първият хотел Waldorf Astoria в Лондон. " Ще се намира против Horse Guards Parade, формалния вход на Бъкингамския замък. Не може да се избере по-добро място.

" Това не е просто хотел. Това е цяла дестинация. На кое друго място можете да отседнете там, където е работил Иън Флеминг и се е вдъхновявал за Джеймс Бонд? "

Raffles London at The OWO отваря порти в петък, 29 септември.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР