Тази седмица южнокорейски външен министър ще посети Китай за първи

...
Тази седмица южнокорейски външен министър ще посети Китай за първи
Коментари Харесай

Външен министър на Република Корея отива на първа визита в Китай от 3 г.

Тази седмица южнокорейски външен министър ще посети Китай за първи път от 3 година, като ще потърси способи за възстановяване на връзките с Пекин, осведоми " Ройтерс ".

Чун Ею-йо ще посети Китай в петък, а в събота ще се срещне с китайския си сътрудник Уан И , оповестиха от Министерството на външните работи на Република Корея.

" Тази среща на дипломатическите министри на Корея и Китай ще послужи като опция за изследване на способи за развиване на двустранните връзки сред Корея и Китай и задълбочена замяна на отзиви за Корейския полуостров, районни и интернационалните проблеми ", се споделя в известието.

Говорител на Министерството на външните работи на Китай съобщи на брифинг в Пекин, че връзките със Сеул се радват на обикновено развиване и годината ще бъде белязана от културен продан преди 2022 година, когато се отбелязва 30 година от определяне на дипломатически връзки.

" Китай е подготвен да работи с Република Корея за осъществяване на значимия консенсус, реализиран сред двамата държавни ръководители, задълбочаване на връзката и практическото съдействие, с цел да се пристъпи към партньорство за стратегическо съдействие ", акцентира представителят.

Южна Корея се пробва да усъвършенства връзките с Китай след разногласието през 2016 година по отношение на разполагането на система за противоракетна защита на Съединени американски щати на Корейския полуостров, което докара до внезапен спад в туризма, в развлекателната промишленост и козметиката, които просперираха с помощта на Китай, който е най-големият търговски сътрудник на Южна Корея.

Оттогава връзките се усъвършенстват. Наскоро китайският външен министър посети Южна Корея. За последно южнокорейски външен министър бе на посещаване в Китай през 2017 година

Нито една от страните не заяви какъв ще е дневният ред, само че дипломатически източник разкри, че Сеул ще се опита да убеди Пекин да отдръпна неофициалния протест на корейската развлекателна промишленост. Основният приоритет е да се отстранен ограничавания върху вноса на корейски филми в Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР