Тази седмица в цялата страна пътните полицаи провеждат специализирана операция

...
Тази седмица в цялата страна пътните полицаи провеждат специализирана операция
Коментари Харесай

Внимание! Полицаи дебнат за превишена скорост в цялата страна

Тази седмица в цялата страна пътните служители на реда организират профилирана интервенция за надзор на оптималната скорост за придвижване.
Акцията се осъществя на територията на всички страни членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL. Нарушенията, свързани с превишаване на позволената скорост за придвижване, се регистрират като постоянно срещано нарушаване във всички европейски страни и са приети като най-сериозната причина за възникването на тежки пътнотранспортни катастрофи и гибел по пътищата в Европа. Статистиката сочи, че през 2017 година в България превишената и несъобразена скорост продължава да заема максимален дял в пътнотранспортните произшествия по виновност на водачите. По този индикатор данните за страната са над междинното равнище спрямо страните членки на Европейския съюз.
През 2017 година при инспекции по пътищата на територията на област Видин униформените чиновници открили общо 6188 случая на превишаване на оптимално допустимата скорост на придвижване. В района, през предходната година са станали 168 произшествия с пет жертви и 30 ранени по виновност на водачи, карали със скорости, надвишаващи оптимално допустимите и несъобразени с съответните пътни и атмосферни условия.
По време на интервенцията през тази седмица, с изключение на за превишаване на позволената скорост за придвижване, ще се правят инспекции и за годна наложителна застраховка “Гражданска отговорност”, допълват от видинския бранш „ Пътна полиция “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР