Тази седмица в Sunday Morning (17 септември)

...
Спечелилото награда Emmy CBS News Sunday Morning се излъчва по
Коментари Харесай

Спечелилото награда Emmy "CBS News Sunday Morning" се излъчва по CBS в неделя от 9:00 сутринта ET. „Sunday Morning“ също се излъчва в приложението CBS News от 12:00 ч. ЕТ. (Изтеглете го тук.) 

Веден от Джейн Поли

ИСТОРИЯ НА КОРИЦАТА: Тим Кук от Apple за създаването на бъдеще с чиста енергия: „Искам да бъда вълната в езерото“
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, чиято цел е неговата компания да бъде въглеродно неутрална само за седем години, разговаря с Джон Дикерсън от CBS News за начините, по които Apple се стреми да постигне тази цел. Той също така обсъжда промяната си в стила на управление, откакто беше обявен за наследник на Стив Джобс през 2011 г. и как Apple ще продължи да подкрепя равенството, докато работи в юрисдикции, които приемат закони, подкопаващи равенството.

apple.comIP Radian Solar Project, Brown County, Texas

         
АЛМАНАХ: 17 септември
„Неделя сутрин“ разглежда важни исторически събития на тази дата.

       
КНИГИ: Андерсън Купър за възхода и падението на богатството на Астор< br>След техния бестселър от 2021 г. за династията Вандербилт, CNN и кореспондентът на „60 Minutes“ Андерсън Купър се събраха отново с историка Катрин Хоу за последната им книга „Астор“, която проследява съдбата на едно от най-известните и богати семейства в Ню Йорк през 19 и 20 век. Кореспондентът Келефа Сане разговаря с Купър за това какво направи Джон Джейкъб Астор богат и как Брук Астор, която се омъжи в семейството, се опита да възстанови репутацията на Астор.

ПРОЧЕТЕТЕ ОТКЪС: „Астор“ от Андерсън Купър и Катрин Хау

За повече информация:

„Astor: The Rise and Fall of an American Fortune“ от Андерсън Купър и Катрин Хоу (HarperCollins), в твърди корици, електронни книги и аудиоформати, наличен септември 19 чрез Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.org Следвайте Андерсън Купър в Instagramkatherinehowe.com

КНИГИ: Бобри
Люк Бърбанк съобщава.

За повече информация:

„Бийвърленд: Как един странен гризач направи Америка“ от Лейла Филип (12), в твърди корици, електронни книги и аудиоформати, достъпни чрез Amazon, Barnes & Noble и Bookshop. orgleilaphilip.comemilyfairfaxscience.com

СВЕТЪТ: Странната тайна зад китайския шпионски балон
В началото на 2023 г. администрацията на Байдън се сблъска с най-необичаен случай на шпионаж, когато американската военна отбрана беше забелязана срещу балон, за който се смяташе, че произхожда от Китай. Кореспондентът по националната сигурност на CBS News Дейвид Мартин разговаря с генерал Марк Мили за нахлуването във въздушното пространство на САЩ, което изнерви нацията и нейните политици – и за това, което научихме от изследването на останките от балона.

< p>За повече информация:

Ген. Марк А. Мили, председател на Съвета на началник-щабовете

       
ПАЗА: In memoriam

         
ЗАГЛАВИЯ: Преследването на хора в Пенсилвания приключва
докладва Ерин Мориарти.


С ЦИФРИТЕ: Метеорологични бедствия

          
МУЗИКА: Алхимията на Карлос Сантана
С нов документален филм за живота му, „Карлос“, който тръгва по кината, легендата на китарата Карлос Сантана говори с кореспондента Лий Коуан за неговото изкуство; неговата духовност; правейки музика с барабаниста Синди Блекман, негова съпруга от 13 години; и защо не се интересува да стане „призрак на джубокс“.

За да гледате трейлър за „Carlos“, щракнете върху видеоплейъра по-долу:

За повече информация: santana.comДокументалният филм "Carlos" дебютира по кината на 23 септември Сантана в House of Blues, Mandalay Bay, Лас Вегас

КНИГИ: Шийла Джонсън за ходенето през огън
Съоснователят на BET и съсобственикът на три спортни отбора, Шийла Джонсън беше изправена пред трудности по пътя си да стане първата чернокожа жена милиардер. Тя разказва историята си в нова книга „Walk Through Fire: A Memoir of Love, Loss, and Triumph“ и разговаря с кореспондента Нанси Джайлс за това защо отказването не е в нейната ДНК.

За повече инфо:

„Walk Through Fire: A Memoir of Love, Loss, and Triumph“ от Шийла Джонсън (Саймън и Шустър), в твърда корица, електронна книга и аудио формати, наличен на 19 септември чрез Amazon, Barnes & Noble и Bookshop. orgСледвайте Шийла Джонсън в InstagramSalamander Hotels & Resorts

КНИГИ: Г-жа Списание на 50: Глория Щайнем и феминистка издателска революция
Глория Щайнем беше 30-годишна колумнист за списание New York, когато помогна за основаването на нова публикация, насочена към тласкане на феминизма към мейнстрийма. Кореспондентът Рита Брейвър разговаря със Steinem за произхода на Ms. Magazine и с изпълнителния редактор Катрин Спилар, която е прекарала две години и половина в съставянето на нова антология „50 години на Ms.: Най-доброто от списание Pathfinding Това запали революция."

За повече информация:

Ms. Списание „50 Years of Ms.: The Best of the Pathfinding Magazine That Ignited a Revolution“, редактирано от Катрин Спилар и редактора на Ms. (Knopf), в твърди корици, електронни книги и аудио формати, достъпни чрез Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.orggloriasteinem.comFeminist Majority Foundation

      
MILEPOST

      
ПРИРОДА: TBD
      

ЕКСКЛУЗИВИ УЕБ:

ОТ АРХИВИТЕ : Ветроходецът-рекордьор Бил Пинкни (видео в YouTube)
Бил Пинкни, първият афроамерикански моряк, обиколил земното кълбо сам по коварния южен маршрут, почина на 31 август 2023 г. на 87-годишна възраст. В този профил на „CBS Sunday Morning“ излъчен на 9 юли 2000 г., Пинкни - попечител на музея Mystic Seaport в Кънектикът - разговаря с Чарлз Осгуд за самостоятелното му пътуване: "Ако човек няма мечти, какво бъдеще има?" Той също така говори за надзора на изграждането на копие на кораба за роби Amistad и за пилотиране на пътуване до Африка като урок по история за учениците за търговията с роби.

ГАЛЕРИЯ: Забележителни смъртни случаи през 2023
A погледнете назад към уважаваните личности, които ни напуснаха тази година, които ни докоснаха със своята иновативност, креативност и човечност.

ГАЛЕРИЯ: Лятната музика нагрява 2023
Изпълненията на живо са в разгара си това лято . Разгледайте нашата концертна галерия, включваща снимки от фоторепортера на CBS News Джейк Барлоу и фотографите Ед Спинели и Кирстин Уолтън.

Спечелилият награда "Еми" "CBS News Sunday Morning" се излъчва по CBS неделя от 9:00 сутринта ET Изпълнителен продуцент е Ранд Морисън.

DVR Alert! Разберете кога "Sunday Morning" се излъчва във вашия град 

"Sunday Morning" също се излъчва в приложението CBS News започвайки в 12:00 ч. ЕТ. (Изтеглете го тук.) 

Пълните епизоди на „Sunday Morning“ вече са достъпни за гледане при поискване на CBSNews.com, CBS.com и Paramount+, включително чрез Apple TV, Android TV, Roku, Chromecast, Amazon FireTV/FireTV стик и Xbox.

Следвайте ни в Twitter; Facebook; Instagram; YouTube; TikTok; и на cbssundaymorning.com.

Можете също да изтеглите безплатния „Sunday Morning“ аудио подкаст в iTunes и в Play.it. Сега никога няма да пропуснете тромпета!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР