Тази седмица в столичното 103 Основно училище Васил Левски, в

...
Тази седмица в столичното 103 Основно училище Васил Левски, в
Коментари Харесай

Празник на здравето“ организира БЧК в училище в столичния квартал Филиповци

Тази седмица в столичното 103 Основно учебно заведение " Васил Левски " , в ромския квартал Филиповци, Българският Червен кръст и Националната мрежа на здравните посредници проведоха поредна здравно-образователна сесия за деца от 1 до 4 клас . Тема на открия урок бе грижа за здравето и поддържането на вярна персонална хигиена при подрастващите. От организацията раздадоха общо 85 хигиенични пакета, както и осведомителни материали на присъстващите възпитаници.

През последните месеци редица здравно-образователни сесии, под надпис " Празник на здравето ", бяха извършени в десетки учебни заведения в страна, като част от дейностите по самодейността " Ти решаваш " по комплексната стратегия " Дейности в отговор на COVID-19 ", финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец . В рамките на една година по самодейността са извършени над 2 370 информационно-образователни сесии, които имат за цел да срещнат най-уязвимите групи от обществото с изгодите от имунизациите и с процеса на имунизация, предварителна защита на ХИВ и туберкулоза, както и спазването на добра персонална хигиена. Българският Червен кръст е дал и над 50 000 броя хигиенични пакети на многодетни фамилии, деца и хора в неравностойно състояние, както и близо 3 500 образователно-творчески комплекта за деца от уязвими общности.

Инициативата " Ти решаваш " цели да ограничи разпространяването на COVID-19 в България, подпомагайки най-засегнатите от вируса общности, като в същото време разшири имунизационния обсег в страната. Кампанията изцяло почита правото на всеки човек самичък да се осведоми и да вземе значимото решение дали да си сложи ваксина или не, като само дава надеждна, тествана и научно потвърдена информация във връзка с вируса и следствията от него. Повече информация по отношение на програмата и самодейността " Ти решаваш " може да бъде забелязана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР