Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите

...
Тази седмица в рубриката Денят като гозба“ на Фокус своите
Коментари Харесай

Уникална рецепта за маскарпоне! Не сте яли такова

Тази седмица в рубриката " Денят като манджа “ на " Фокус " своите предписания показва началник Владимир Тодоров.

През 2016-та той печели наградата " Готвач на България “ в най-голямото кулинарно съревнование, проведено от Българска Асоциация на професионалните готвачи. Преди това в Съединени американски щати, щата Вирджиния, печели наградата в категорията " Най-добър кулинарен студент “.

Шеф Тодоров има два ресторанта. Първият е наименуван Fake French, в който предлага авторска кухня с френски техники и български артикули. Другият - The Sando Shop, се заиграва с азиатските усети и от няколко години е част от столичната street food просвета.

Първата рецепта, която ще ни показа през днешния ден, е десерт с маскарпоне.

" Маскарпонето е допустимо най-лесният вид за десерт. Разбиваме маскарпоне със сметана, малко пудра захар и малко лимон вътре. Няма някакво съответствие, което би трябвало да съблюдаваме. Слагаме малко лимонова кора, ванилова есенция и бял шоколад.

Десертът се пече във фурната на 160 градуса за към 5-6 минути, с цел да стане хрупкав. Трябва да придобие кафеникав цвят.

След това го пасираме и прибавяме някакъв плод, да вземем за пример малина. Най-лесният вид е да сложите плодовете в един блендер и да ги пасирате. Ще станат съвсем като сок, като може да добавите малко захар, лимон и прясна мента вътре.

Вземате една чаша и слагате първо от крема с маскарпоне, след това алените малини, по-късно отново крем, отново малини и от горната страна от печения шоколад “, описа началник Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР