Тази седмица в Дубай ни поднесе много изненади и оспорвани

...
Тази седмица в Дубай ни поднесе много изненади и оспорвани
Коментари Харесай

Вожняки и Клайстерс ще изиграят демонстративен мач в събота


Тази седмица в Дубай ни сервира доста изненади и оспорвани борби в дамския шампионат. Изглежда обаче най-очакваният мач ще бъде оттатък Тура – някогашните №1 Ким Клайстерс и Каролине Вожняки ще се изправят една против друга в показателен дуел в събота. Началният час е 17:00 българско време.

Феновете на спорта освен ще могат да видят две от най-обичаните състезателки назад на корта – ще могат да следят повтаряне от финала на US Open 2009.

Тогава Белгийката таман бе възобновила кариерата си след дълго неявяване (за първи път) и написа една от най-великите истории в женския тенис, печелейки шампионата, без да има формален ранкинг – първата непоставена състезателка, която е стигала до трофея. С триумфа си тя се трансформира и в първата майка от 1980 година, печелила конкуренция от Големия шлем.

Преди да надиграе Вожняки на финала със 7-5 6-3, тя отстрани и двете сестри Уилямс.

Съперничеството сред двете включва още мач за купата от Финалите на WTA през 2010 година и четвъртфинал в Мелбърн през 2012. Клайстърс няма проваляне против датчанката.

Ким не е играла от Индиън Уелс предходната година през октомври, а Вожняки приключи кариерата си на Australian Open през 2020.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР