Тази седмица се проведе събитието Lenovo Tech World, по време

...
Тази седмица се проведе събитието Lenovo Tech World, по време
Коментари Харесай

Motorola представи концептуален огъващ се смартфон, който ще може да се носи на ръката като смарт часовник

Тази седмица се организира събитието Lenovo Tech World, по време на което разработчиците оповестиха редица любопитни нови артикули. Един от тях беше показан от подразделението Motorola Mobility. Става въпрос за първообраз на смарт телефон с огъващ се екран, който при нужда може да се трансформира в самобитен смарт часовник.

Lenovo показа устройството като идея на смарт телефон с „ адаптивен екран “, който може да приема разнообразни форми според от потребностите на потребителя. Става дума за способността на джаджата да се сгъва, тъй че да може да се носи на китката като смарт часовник.

„ Концепцията с адаптивен екран може да се употребява като общоприет смарт телефон с Android в разгънато състояние, да се носи на китката или да се сложи отвесно в няколко режима на стоене. “

се споделя в изказване на Lenovo

Съобщава се, че смарт телефонът разполага с еластичен OLED екран с поддръжка на Full HD+ резолюция. Когато е разгънато, устройството е елементарен смарт телефон с Android с 6,9-инчов екран. Ако му придадете формата на часовник, устройството автоматизирано ще премине в различен режим на работа и ще демонстрира данни на 4,6-инчово пространство.

Концепцията на Motorola наподобява по-усъвършенствана спрямо 2016 година, когато Lenovo в началото показа с сходен смарт телефон – CPlus, който също можеше да се увива към китката ви, само че тогава компанията съобщи, че към момента се нуждае от повече време, с цел да направи смяната на формата на продукта по-надеждна. Оригиналното устройство също по този начин имаше по-големи рамки и по-малък 4,6-инчов екран.

Все още не е известно дали показаната идея ще се създава всеобщо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР