Тази седмица най-голямата компания за търговия на дребно в света

...
Тази седмица най-голямата компания за търговия на дребно в света
Коментари Харесай

Amazon ще доставя по всяко време с интелигентни ключалки



Тази седмица най-голямата компания за търговия на дребно в света разгласи въвеждането на Amazon Key – система от умна брава и камера, които потребителите ще могат да управляват отдалечено, с цел да разрешат на доставчиците да оставят стоките в домовете им. Освен това, потребителите могат да основават краткотрайни пароли за другари, както и за снабдители на други услуги.

Това решение, което се създава повече от година, може да помогне на Amazon да завоюва от купувачите, които не са си вкъщи, с цел да одобряват поръчката персонално и не желаят пратката им да бъде открадната от техния предел. С този ход компанията демонстрира своето предпочитание да разшири пазара си на устройства за домашна сигурност, където ще се конкурира с Nest Lab на Alphabet Inc’s (GOOGL.O).

Прочетете още: Amazon ще построява логистични центрове върху дирижабли

„ Това за нас не е опит “, акцентира Питър Ларсен, вицепрезидент на отдела за технологии за доставка в Amazon. „ Това в бъдеще ще е основна част от процеса на извършване на покупки в Amazon “, добави Ларсен.

Членовете на клуба Prime shopping ще могат да платят към 250 $ за камера и брава, които компанията предлага да конфигурира. Когато дойдат пред къщата на някой от клиентите, доставчиците би трябвало да звъннат на звънеца или да почукат. Ако никой не отвори, то те натискат „ отключи “ в мобилното приложение и Amzon незабавно ревизира системите си, с цел да се увери, че на даденото място са верният чиновник и поръчка.

Камерата по-късно ще излъчва видеото на потребителя, който може да следи доставката отдалечено. Служителят не може да продължи към идващия клиент, преди домът още веднъж да е заключен.

От компанията акцентират, че съгласно извършените опити с Amazon Кey, кражбите при сходни обстановки „ не са нещо, което се случва на процедура “. В някои случаи Amazon ще компенсира клиентите си, в случай че възникне проблем. Все още обаче не е ясно дали сходни отбрани ще удовлетворят потребителите и техните терзания по отношение на сигурността. Към момента Amazon Key не е интегриран към домашната алармена система.

Търсенето на други системи за интелигентно заключване досега е малко спрямо устройства като Amazon Echo. Проучванията демонстрират, че потребителите не желаят да оставят контрола над ключалката за входната си врата в ръцете на чужд снабдител.

Миналия месец един от съперниците на Amazon: Wal-Mart Stores Inc. разгласи сходни проекти за доставка, като те ще включват подреждането на покупките от магазините за хранителни артикули непосредствено в хладилника на потребителите. Този план се реализира дружно с компанията за интелигентни ключалки August Home.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР