Повече от 800 000 кредитополучатели на студентски заем ще получат милиарди долари опрощаване на дългове тази седмица

...
Тази седмица над 800 000 кредитополучатели на студентски заем с
Коментари Харесай

Тази седмица над 800 000 кредитополучатели на студентски заем с дългове за милиарди долари ще започнат да опрощават заемите си.

< p>Еднократната корекция на сметката идва, след като администрацията на Байдън миналия месец обяви, че ще опрости студентски заеми за 804 000 кредитополучатели с общ дълг от 39 милиарда долара по федерален студентски заем. Тези кредитополучатели са били в планове за изплащане, базирани на дохода (IDR) повече от 20 години и „никога не са получили кредита, който са спечелили“ по IDR планове, каза Белият дом в изявление в понеделник.

„Стотици хиляди кредитополучатели не са получавали точно кредит за плащания по студентски заем, които е трябвало да им осигурят опрощаване по планове за изплащане, основани на доходите“, каза президентът Джо Байдън в изявлението. Те „ще започнат да виждат студентския си дълг анулиран“ тази седмица.

Как ще разбера дали заемът ми е опростен?

Потърсете имейл от вашата компания, обслужваща заеми , който започна да предупреждава хората за опрощаването на дълга в понеделник, според ABC News.

изчисляване на месечните суми за погасяване въз основа на доходите на кредитополучателя. Това плащане може да бъде едва 0 $ на месец за кредитополучатели, които не печелят доход.

Кредитополучателите на студентски заем, записани в план за IDR, технически трябва да отговарят на условията за опрощаване след извършване на 240 или 300 месечни плащания по IDR план или стандартен погасителен план, съгласно разпоредбите на Министерството на образованието. Това включва кредитополучатели с месечни плащания до $0.

Въпреки това прегледите на отдела по образование на процедурите за проследяване на IDR плащанията „разкриха значителни пропуски“ в системата, които предполагат, че кредитополучателите „пропускат напредък към IDR прошка“, според изявление на DOE миналата година. В допълнение, прегледът на Министерството на федералната студентска помощ предполага, че затруднените кредитополучатели са били поставени на търпение от обслужващите заеми лица, в нарушение на правилата на DOE.

На 14 юли Министерството на образованието информира кредитополучателите, записани в обслужващи доходите погасителни планове, които са натрупали еквивалента на 20 или 25 години квалифицирани месечни плащания, че скоро ще получат известия, потвърждаващи, че дългът им е анулиран.

„Твърде дълго кредитополучателите пропадаха през пукнатините на повредена система, която не успяваше да следи точно техния напредък към прошката“,  каза министърът на образованието на САЩ Мигел Кардона в изявление тогава.< /p>

Федералното облекчение напълно ще унищожи дълга на студентски заем за повече от 614 000 души, според изявлението на Белия дом в понеделник.

Отделът по образованието не отговори веднага на искането на CBS MoneyWatch за коментар .

Кой отговаря на условията за ново опрощаване на студентски заем?

Докато някои кредитополучатели в IDR планове въздишат с облекчение тази седмица, милиони американци скоро ще трябва да извършат плащания по своите студентски заеми за първи път от повече от три години.

Лихвите ще започнат да се начисляват на 1 септември, а погасяването на заема ще започне през октомври.

Приблизително 43,5 милиона американци са взели студентски заеми, като средният кредитополучател дължи $37 787, сочат данни на Федералната резервна банка на Ню Йорк.

Байдън откри нов план за изплащане на студентски дълг. Ето какво трябва да знаете. Какво ще се случи, ако не започнете да изплащате студентските си заеми? Една трета от завършилите училища оставят възпитаниците си да тънат в дългове

Миналата година президентът Байдън обяви, че администрацията му ще анулира до $20 000 дълг по студентски заем за милиони на американците, пробен камък на неговата президентска кампания. Върховният съд обаче блокира плановете на администрацията през юни, слагайки край на програмата, преди освобождаването да започне.

За тези, които са изправени пред изплащания, които смятат да пропуснат, съществуват опции.

Единият е новият план за спестяване на ценно образование (SAVE), ориентирана към дохода програма за изплащане, която откри през юли. Програмата SAVE е разработена като алтернатива за кредитополучателите, за да избегнат капаните на традиционните IDR, като например лихви, които могат да бъдат снежна топка.

Програмата може да намали месечните плащания наполовина или дори до $0 за кредитополучателите. Според администрацията на Байдън мнозина ще спестят до 1000 долара годишно за изплащане.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР