Тази седмица, на 24 март, от 7:00 часа в рубриката

...
Тази седмица, на 24 март, от 7:00 часа в рубриката
Коментари Харесай

Двукратният олимпийски шампион по спортна стрелба Таню Киряков гостува в Златните

Тази седмица, на 24 март, от 7:00 часа в рубриката „ Златните “ на утринния блок „ България заран “ по Bulgaria ON AIR, гостува двукратният олимпийски първенец по спортна пукотевица - Таню Киряков. Наскоро популярният състезател навърши 60 години, като юбилеят му е и мотив за припомняне на неговата забележителна спортна кариера.

Двата върха в кариерата на световноизвестния стрелец са злато на олимпиадата в Сеул 1988 на 10 м въздушен револвер и злато на олимпиадата в Сидни 2000 на 50 м револвер. Във визитката му блестят още бронз на олимпиадата в Атланта 1996 на 10 м въздушен револвер, като той става и три пъти европейски първенец. Повече от 20 години Таню Киряков е фактор в елита на международната пукотевица. Той взе участие на 6 олимпиади, на които записва неповторим връх в 12 тествания.

Кой е най-точният му изстрел, за какво не съумява да вземе златен орден на олимпиадата в Барселона, на какво се гневи в българския спорт и на какво желае да научи състезателите си по пукотевица – феновете ще научат този петък, 24 март, от 07:00 часа в рубриката „ Златните “ на утринния блок „ България заран “ по Bulgaria ON AIR.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР