Тази седмица мото подразделението BMW Motorrad демонстрира своята визия за

...
Тази седмица мото подразделението BMW Motorrad демонстрира своята визия за
Коментари Харесай

Умният мотор на BMW изпълнява курсове без ездач

Тази седмица мото подразделението BMW Motorrad показва своята визия за самоуправляващ се мотор. И тя в действителност е зашеметяваща. Машината е основана на R1200GS , по който баварският колос работи повече от две години. Във видеото нагоре може да видите по какъв начин моторът – без ездач , несъмнено – може да възпламени, форсира, взима завои и стопира изцяло самичък.
Не очаквайте обаче това да е моторът, с който пазарувате от разстояние. Поне не скоро. Компанията има намерение да употребява прототипа на интелигентен мотоциклет, с цел да научи повече за този вид транспортни средства и това по какъв начин да усъвършенства функционалностите по сигурността, а не за крайни консуматори.

„Прототипът ни оказва помощ да разтеглим познанията си за динамичността на автомобила, с цел да можем да класифицираме държанието на ездача и да определим дали обещано състояние ще стане рисково или не“, споделя Щефан Ханс, инженер по сигурността в Motorrad. „Ако е по този начин, можем да осведомяваме, да предизвестяваме или да се намесваме директно“.

Моторът ще бъде употребен за създаване на нови системи за сигурност, ориентирани към поддържане на невнимателни водачи.

Докато умните коли към този момент получиха цялостен набор от функционалности за шофиране с AI помощ, мотоциклети не са толкоз развити. Така че ще бъде забавно да забележим какъв тип сигурност и самостоятелно шофиране BMW Motorrad ще развива благодарение на самоуправляващия се мотоциклет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР