Тази седмица донесе две лоши новини за кината в цял

...
Тази седмица донесе две лоши новини за кината в цял
Коментари Харесай

След отлагането на "Дюн" за 2021 г.: има ли край за кризата в киното?

Тази седмица донесе две неприятни вести за кината в целия свят - " Смъртта може да изчака " (25-ият филм за Джеймс Бонд) бе отсрочен за април 2021 година, а екранизацията на " Дюн " за октомври следващата година.

Двата кино лентата бяха последните очаквания за доходи на киноиндустрията. Общият бокс офис на Холивуд към днешна дата е малко под 2 милиарда $, което е с 11 пъти по-малко от същия интервал предходната година.

Липсата на приходи и нови заглавия накара втората най-голяма киноверига в света Cineworld да вземе строги ограничения. Тя затваря 536 кина в Щатите и 127 във Англия, с което оставя 45 000 души без работа .

Гилдията на режисьорите и Асоциацията на притежателите на кина в Америка се обърна с молба за финансова помощ към Конгреса. В отвореното писмо те сигнализират, че " 69% от дребните и междинните по величина кина ще банкрутират или ще затворят вечно, а 66% от работните места в промишлеността ще бъдат заличени ".

Колко още ще продължи рецесията в киноиндустрията и дали тя в миналото ще се върне към предходното си положение четете на:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР