Тази седмица България постигна исторически успех в таекуондото. 20-годишният Калоян

...
Тази седмица България постигна исторически успех в таекуондото. 20-годишният Калоян
Коментари Харесай

Калоян Бинев за спорта като съдба

Тази седмица България реализира исторически триумф в таекуондото. 20-годишният Калоян Бинев стана европейски първенец на шампионата в Пловдив. Така той се доближава към присъединяване в олимпийските игри в Токио през 2020-а.

С два поредни удара и в последните 8 секунди от мача Калоян Бинев побеждава немския си съперник за купата европейски първенец по таекуондо. Това е пета среща за деня му, а за тази победа Калоян тренира всеки ден двуразово.

Залата е вторият дом на Калоян Бинев. Едва 4-годишен той стартира да тренира по едно и също време 8 спорта, измежду които конна езда, спортна гимнастика, футбол и доста други. От всички обаче той избира таекуондото.

Днес дефинира избора си като следване на стъпките на татко му - Слави Бинев.

" Това е спортът, с който се е занимавал татко ми и заради тази причина и аз съм останал в този спорт. Виждам, че това е моят живот, аз просто не си представям да пребивавам по различен метод. ", споделя Калоян.

Той споделя, че фамилията му участва на всеки негов мач. Баща му не го хвали постоянно, с цел да не си повярва доста.

Калоян и сестра му Елена са извънредно близки. Мечтаят си откакто завърши олимпиадата в Токио през 2020-а година да обиколят света. С тях ще бъде и неговата другарка Мадлен Радуканова - също едно от златните девойки по художествена гимнастика.

Със спечелването на купата европейски първенец по таекуондо Калоян Бинев се доближава една крачка по-близо до олимпийската квота и показване на страната ни на олимпийските игри през 2020-а година в Токио.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР